ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΛΙΟΥ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

«Την ώρα που η Θεσσαλία προσπαθεί να μετρήσει –ακόμα- τις πληγές της και οι πολίτες διαπιστώνουν την κατάρρευση τόσο του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, όσο και το «προσωπικό κράτος» που έχτισε όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια ο κ. Αγοραστός, είναι πλέον χιλιάδες όλοι εκείνοι οι Θεσσαλοί που στρέφουν το βλέμμα τους στον Δημήτρη Κουρέτα και στην «Πρωτοβουλία», ελπίζοντας σε μια εντελώς διαφορετική, αισιόδοξη, μέρα για όλους».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή της η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρία Γαλλιού, η οποία αναλύει όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα της Θεσσαλίας.

Από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής, είχαμε αναδείξει σε πρώτιστο μέλημα την περισυλλογή των νεκρών ζώων ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Τονίσαμε ότι χρειάζεται να έρθουν στην περιοχή ειδικές Μονάδες, όπως το Τάγμα Χημικού Πολέμου, για να προλάβουμε όλους τους υγειονομικούς κινδύνους για τους οποίους επίμονα μας προϊδεάζουν ειδικοί επιστήμονες.

Εστιάσαμε στην αναγκαιότητα αποτίμησης της κατάστασης των εδαφών ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν τι και πότε μπορούν να καλλιεργήσουν αλλά και στην ταχύτατη απόδοση των οφειλόμενων αποζημιώσεων.

Θέσαμε το ζήτημα της ταχείας αποκατάστασης των αναχωμάτων και των φραγμάτων, την δημιουργία υδατοδεξαμενών στους παραπόταμους του Πηνειού ώστε να συγκρατούνται ποσότητες υδάτων καθώς και τον συστηματικό καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού.

Επισημάναμε την αναγκαιότητα του άμεσου έλεγχου της βατότητας του οδικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των γεφυρών.

Προτείναμε επίσης να διεκδικηθεί η ανέγερση νέων κατοικιών στις περιοχές όπου τα σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν, εντός 6 μηνών, κατά το μοντέλο που εφαρμόσθηκε πριν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα.

Η ερήμωση της υπαίθρου στις πληγείσες περιοχές από τους ανθρώπους που ζούσαν και καλλιεργούσαν εκεί πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία με την αρωγή του κράτους βεβαίως προς το οποίο η Περιφερειακή μας Διοίκηση θα είναι πειστικά διεκδικητική.

Στις πρώτες κινήσεις μας προτείναμε ακόμη τη δημιουργία ενός Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα δίνει λύσεις και διεξόδους σε προβλήματα που οι λύσεις τους χρονοτριβούν, τη δημιουργία μιας ομάδας Task Force, που να μπορεί να υποστηρίξει το μεγάλο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Σημειώστε πως στις άμεσες προτεραιότητές μας, κι αυτό αφορά σ’ ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας μας ως Περιφερειακή Αρχή, βρίσκεται η αποκατάσταση σχέσεων με τους τοπικούς φορείς, την οργανωμένη δηλαδή κοινωνία , την οποία διαχρονικά περιφρονεί ο κ. Αγοραστός, καθώς και με την κεντρική εξουσία, η οποία από την πρώτη στιγμή απαξίωσε και παραγκώνισε επιδεικτικά τον απερχόμενο Περιφερειάρχη.

Είναι αυτονόητο πως θα επιδιώξουμε να ανακτήσουμε τις αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από τον κ. Αγοραστό και να αναστυλώσουμε το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ