ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δείτε τί αναφέρει σχετική ανακοίνωση καταγγελία

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της ΔΥΠΑ στη Λάρισα, ο οποίος βρίσκεται στις παλιές εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης πλημμύρισε. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των άλλων έπρεπε να βρεθεί λύση για τα 27 βρέφη και 21 νήπια που φιλοξενεί φέτος.

Η ενημέρωση που είχαμε οι γονείς από την Διεύθυνση του ΒNΣ είναι ότι ο Δήμος έδωσε λύση για την στέγαση των συγκεκριμένων βρεφών και νηπίων, παραχωρώντας αίθουσα στον 18ο Δημοτικό παιδικό σταθμό, που στεγάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο .

Επίσης ότι είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το κτίριο του ΒNΣ της ΔΥΠΑ στις παλιές εργατικές και ότι το προσωπικό μαζί με τον μάγειρα θα βρίσκονται στον 18ο για να φροντίσουν τα παιδιά μας.

Από την πρώτη στιγμή οι γονείς εκφράσαμε την ανησυχία για το πόσο μπορούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στο Πανεπιστημιακό, μιας και η απόσταση είναι μεγάλη και ως επί το πλείστον οι οικογένειες των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στον εν λόγω ΒNΣ διαμένουν στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης (παλιές και νέες) και στην ευρύτερη περιοχή της Γιάννουλης.

Αφορά γονείς που μετέφεραν τα παιδιά με τα καρότσια ή με τα πόδια στο ΒNΣ, ενώ τώρα πρέπει να διαθέσουν μεταφορικό μέσο, αφορά εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους για να δουλέψουν, αφορά στην πλειοψηφία τους πλημμυροπαθείς με ότι αυτό συνεπάγεται….

Παρόλα αυτά έχοντας την πίεση να μην χαθούν οι θέσεις των παιδιών είπαμε με μεγάλη δυσκολία ότι θα το παλέψουμε να βρούμε τρόπο τα παιδιά μας να μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό.

Την Παρασκευή 22/9 ενημερωθήκαμε ότι μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας την Τρίτη 26/9 στον 18ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, κατά τις ώρες 8-4.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής: σήμερα 26/9 όσοι γονείς κατάφεραν να μεταφέρουν τα παιδιά τους τα άφησαν μόνο για 2 ώρες, 9-11 π.μ., όχι στην αίθουσα που θα φιλοξενηθούν γιατί δεν ήταν ακόμη έτοιμη, αλλά σε χώρο που δεν υπήρχαν ούτε παιχνίδια για να απασχοληθούν τα βρέφη και νήπια και χωρίς φαγητό?!!! Αύριο 27/9 επίσης το ωράριο λειτουργίας είναι 8 +15 με 11 π.μ., και η αίθουσα φιλοξενίας δεν είναι ακόμη έτοιμη….

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο από το προσωπικό του ΒNΣ της ΔΥΠΑ, που και αυτοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, αλλά από τους αρμόδιους που ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε λύση χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αφορά πλημμυροπαθείς οικογένειες με παραπάνω δυσκολίες….

Τι λύση ακριβώς έδωσε ο Δήμος για την φιλοξενία των παιδιών? Αφού δεν είναι έτοιμος ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα παιδιά μας γιατί έσπευσαν να μας καλέσουν να τα πάμε σε μη κατάλληλο χώρο? Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για βρέφη και νήπια…..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ