ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ: ΙΔΕΟΤΥΠΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία που υποστηρίζει ότι για άλλη μια φορά τοπικό και κεντρικό κράτος απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή!

Οι πρώτοι 80 περίπου πλημμυροπαθείς από την περιοχή της Φαρκαδόνας (ενδεχομένως και από άλλες περιοχές αργότερα) που εγκαταστάθηκαν στην κλειστή δομή του Κουτσόχερου, βιώνουν μια κατάσταση ιδιότυπου εγκλεισμού, η οποία προσομοιάζει με κέντρο κράτησης.

Η δομή λειτουργεί με όρους κλειστού στρατοπέδου, με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση και περιορισμούς έως και απαγόρευση στις επισκέψεις συγγενών!!! Απαγορεύτηκε επίσης η πρόσβαση σε τηλεοπτικά συνεργεία!

Όπως γινόταν και με τους πρόσφυγες, έτσι συνεχίζεται μια απάνθρωπη τακτική και για τους πλημμυροπαθείς. Όπως όταν έδιωξαν τους πρόσφυγες για να αδειάσει η δομή και τώρα μεταφέρουν, παρά τις αντιρρήσεις τους, τους πληγέντες από τις πλημμύρες, φαίνεται πως η μοίρα όλων των βασανισμένων ανθρώπων που τους επιφυλάσσεται από το κράτος και την κυβέρνηση είναι ίδια κι απαράλλαχτη: συνθήκες εγκλεισμού κι απαγορεύσεων, καταστρατήγησης κάθε έννοιας ανθρωπιάς και λογικής.

Με τον εγκλεισμό των πλημμυροπαθών, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της «λογικής» και της «ανθρωπιάς» του Κράτους, της περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων της περιοχής.

Οι κλειστές δομές τύπου Κουτσόχερου δεν αποτελούν λύση για κανέναν άνθρωπο. Απαιτούμε επίταξη ξενοδοχείων για τη διαμονή των πληγέντων και άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές κι απώλειες που υπέστησαν.

Χαρτιά και δικαιώματα σε όλους τους πρόσφυγες, ασφαλής και αξιοπρεπής διαβίωση μέσα στις πόλεις.

Οι πληγέντες μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, με τα δίκτυα αλληλεγγύης κι αγώνα, οφείλουμε με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, να σταματήσουμε άμεσα αυτά τα απάνθρωπα σχέδια κεντρικού και τοπικού κράτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ