ΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας αναλαμβάνει να ενημερώσει υποψήφιες σπουδάστριες και φοιτήτριες από την ευρύτερη περιοχή της πληγείσας Θεσσαλίας για την προσφορά του Αμαλιείου Ιδρύματος να φιλοξενήσει κοπέλες που χρειάζεται να διαμείνουν στην Αθήνα, από την πληγείσα Θεσσαλία, για να σπουδάσουν.

Το Αμαλίειον Οικοτροφείον Θηλέων ιδρύθηκε το 1855, από την Βασίλισσα Αμαλία και την Μαρία Γεωργίου Υψηλάντη, προκειμένου να στεγάσει, εκπαιδεύσει και μορφώσει ανήλικα κορίτσια (5-18 ετών) αδύναμων οικογενειών.

Σήμερα, συνεχίζει την παράδοσή του, χάρη στην κοινωνική ευαισθησία μεγάλων Δωρητών και Ευεργετών, παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα στη σύγχρονη Ελληνίδα, στηρίζοντας την πνευματική της ανάπτυξη, την επαγγελματική και κοινωνική της καταξίωση.

Φιλοξενεί σπουδάστριες και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, παρέχοντας στέγαση σε δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, πρωινό και γεύμα στην τραπεζαρία. Οι φιλοξενούμενες έχουν πρόσβαση σε αίθουσα Η/Υ, χώρους μελέτης, βιβλιοθήκες, αίθουσα πιάνου, αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, θέατρο και γυμναστήριο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας στο 2410624379, τις ώρες 7-9μμ, από την Τρίτη έως και την Παρασκευή και το Σάββατο 11-1 το πρωί, έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023.
Με τη δράση αυτή το ΛΕΛ ευελπιστεί να ενδυναμωθούν οι πληγείσες οικογένειες της Θεσσαλίας και να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της δύσκολης συγκυρίας και παραστέκοντας στον καθημερινό αγώνα ζωής των πιο ευάλωτων της κοινωνίας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ