ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μ. Εσκίογλου περιόδευσε σε χωριά των Φαρσάλων

«Η επαρχία Φαρσάλων βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όμως στάθηκε όρθια. Όλοι μαζί προχωράμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξανασηκώσουμε κεφάλι και να κάνουμε το βήμα μπροστά» τόνισε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κι εκ νέου υποψήφιος κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά τις επαφές που είχε με πολίτες σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υποψηφίους της παράταξής του «Φάρσαλα Ανάπτυξη».

«Χτυπηθήκαμε μέσα σε τρία χρόνια, τέσσερις φορές από ακραία καιρικά φαινόμενα. Τις δύο φορές μάλιστα, μέσα στις προηγούμενες είκοσι ημέρες» εξήγησε ο κ. Εσκίογλου, προσθέτοντας πως «είναι αντιληπτό πως οι εποχές έχουν αλλάξει και για να προχωρήσουμε πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς τη στρατηγική μας. Στο πλαίσιο αυτό, από την πρώτη στιγμή, κατανοώντας τη σπουδαιότητά του, φέραμε στην ατζέντα μας το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά.

Με αλλεπάλληλες συναντήσεις στα συναρμόδια υπουργεία, με επιχειρήματα. Προσπαθήσαμε να καταδείξουμε πως δεν είναι μόνον ένα έργο που θα αλλάξει τον αναπτυξιακό και οικονομικό χάρτη της επαρχίας μας, αλλά και των δύο όμορων νομών, αλλά θα μας προστατέψει και από τις πλημμύρες.

Και τα καταφέραμε. Το έργο για το φράγμα της Σκοπιάς βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Στο πρόγραμμά μας όμως πλέον έχουμε σε προτεραιότητα σειρά ακόμη παρεμβάσεων ώστε στο βαθμό της δικής μας αρμοδιότητας να ενισχύσουμε την αντιπλημμυρική μας θωράκιση, αλλά και μία μεγάλη δέσμη προτάσεων σε όλους τους τομείς, οι οποίες απαντούν στις προκλήσεις της εποχής».

«ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΡΙΣΕΙΣ»

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων σημείωσε επίσης με νόημα πως «σε ένα δυσμενές περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο, με τις φυσικές καταστροφές, με την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, ο Δήμος μας κατάφερε σε αυτή την τετραετία να φέρει σε πέρας ένα σημαντικό έργο με παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογήθηκαν σε όλους τους τομείς. Στις υποδομές, στο οδικό δίκτυο, στον πρωτογενή τομέα, στο περιβάλλον, στην παιδεία, στον αθλητισμό. Στο να διατηρήσουμε τα χωριά μας ζωντανά, ακούγοντας τις ανάγκες των κατοίκων. Προφανώς και δε τα προλάβαμε όλα, όμως με καλή θέληση, με ανοιχτές πόρτες και με διάθεση για συνεργασία, συνεχίζουμε να δίνουμε τη δύσκολη μάχη της καθημερινότητας».

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

Απαντώντας έμμεσα σε κριτικές με αμιγώς προεκλογικά κίνητρα, ο κ. Εσκίογλου είπε επίσης ότι «σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την επαρχία, σε γεγονότα που δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο θα περίμενε κανείς να σταθούν άπαντες στο ύψος των περιστάσεων. Να γίνουμε όλοι μία γροθιά και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα. Ωστόσο, με φόντο τις εκλογές, κάποιοι έσπευσαν να καταστήσουν την καταστροφή ως προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.

Και το χειρότερο όλων είναι πως το κάνουν εκ του ασφαλούς, από την άνεση του καναπέ τους, όταν αυτή η Δημοτική Αρχή έδωσε και δίνει τη μάχη έξω με την κοινωνία. Δε θα μπούμε σε αντιπαράθεσή όμως μαζί τους γιατί πραγματικά επιμένουμε στις συνθέσεις σε αντίθεση με εκείνους που επενδύουν στο διχασμό. Αλήθεια όμως, αυτοί που σήμερα κουνούν το δάχτυλο δεν κυβέρνησαν αυτό τον τόπο στο παρελθόν; Δεν έχει αξία πρώτα να ακούσουμε τι έκαναν αυτοί για παράδειγμα, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της επαρχίας και μετά να δεχθούμε και την κριτική τους;» διερωτήθηκε ο κ. Εσκίογλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ