Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «ΥΙΟΘΕΤΕΙ» ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΥΓΟΥΡΑ

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που οφείλει να βρει μιμητές και υποστηρικτές, προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αμπελώνα, “υιοθετώντας” τον Μιχάλη Λυγούρα, πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στον Αμπελώνα, ο οποίος ταλαιπωρείται από σοβαρά ψυχικά και οργανικά προβλήματα υγείας.

Τα μέλη του Συλλόγου, που ήδη εδώ και πολύ καιρό, έχουν αναλάβει, άτυπα, τη σίτιση, την ένδυση και την φαρμακευτική περίθαλψη του συμπολίτη τους, αποφάσισαν να αναλάβουν και τα έξοδά του, ώστε ο ίδιος να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, για να έχει μια αξιοπρεπή περίθαλψη και διαβίωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελώνα, αποφάσισε να εκδώσει κουπόνια στήριξης της εν λόγω προσπάθειας, ενώ σε σχετική όχλησή τους στη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, βρήκαν “κλειστές πόρτες”.

Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελώνα, σε επιστολή – κάλεσμα προς όλους τους δημότες του Αμπελώνα, αναφέρει:

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι σε έναν δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, που αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα, εξασφαλίζοντάς του αξιοπρεπή διαβίωση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε αυτή μας την πρωτοβουλία, δυστυχώς, δεν βρήκαμε “ευήκοα ώτα” από τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, η οποία με κυνικό τρόπο, ουσιαστικά μας απάντησε πως “δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της”.

Ευτυχώς, όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και πολλοί Αμπελωνίτες, συμφώνησαν να αναλάβουμε πρωτοβουλία, ώστε ο Μιχάλης να έχει, έστω και αργά, μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, άπαντες, πως ο Μιχάλης, από τις 28 Σεπτεμβρίου νοσηλεύεται στην ιδιωτική κλινική “Αγία Φωτεινή”, ενώ για τα έξοδά του, εκτός από αυτά που θα αναλάβει ο Σύλλογος, θα διενεργείται έρανος στην πόλη του Αμπελώνα, δυο φορές τον χρόνο.

Ελπίζουμε, ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μείνουμε μόνοι και θα έχουμε σύμμαχο, όλη την πόλη του Αμπελώνα, που έχει αποδείξει πως ξέρει να βοηθά, να σέβεται και να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ