Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Η ανάπτυξη στη Θεσσαλία αποτυπώνεται με αρνητικό πρόσημο, σύμφωνα με τις επίσημες παραδοχές που φέρουν και την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενσωματώνονται στα επίσημα κείμενα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Η Θεσσαλία βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την ανεργία σκαρφαλωμένη στο 16,2%, έναντι 11,9% της χώρας και με το εισόδημα των κατοίκων της Θεσσαλίας επίσης να μειονεκτεί και να κυμαίνεται στα 3/4 του μέσου Έλληνα (76%)!

Άρα, τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια των θητειών Αγοραστού έχουμε μια φτωχότερη Θεσσαλία, με 55.000 πολίτες να την εγκαταλείπουν.

Επίσης, με βάση το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SFC2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί κριτική στον κ. Αγοραστό στα παρακάτω σημεία:

•Η Θεσσαλία υστερεί αναλογικά σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας, τόσο σε σχέση με το επίπεδο ανάπτυξης, όσο και σε σχέση με το επίπεδο ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

•Η Θεσσαλία παρουσιάζει σχετικά χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης σε μια σειρά δεικτών που αποτυπώνουν την ένταση χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

•Η Θεσσαλία παρουσιάζει σχετικά χαμηλή επίδοση στους δείκτες καινοτομίας (Regional Innovation Scoreboard ΕΕ, 2019).
Υπάρχει όμως και μια άνευ προηγουμένου παρεμβατική ανεπάρκεια της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι , άλλοι διαμορφώνουν τις εθνικές προτάσεις «για εμάς χωρίς εμάς», όπως είναι η Νέα ΚΑΠ 2023-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά από τα παραπάνω, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Πότε θα μας μιλήσει ο κρυπτόμενος κ. Αγοραστός για όλες τις παραπάνω αρνητικές του επιδόσεις; Πότε επίσης θα δώσει εξηγήσεις στους συμπολίτες μας αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Περιφερειάρχης των πανηγυριών, για τις εγκληματικές του παραλείψεις που έσπειραν τον τρόμο και την απόλυτη καταστροφή στη Θεσσαλία και στους θεσσαλούς πολίτες;

Ένα είναι βέβαιο. Στην Ελληνική Δικαιοσύνη θα συρθεί θέλει δε θέλει και θα απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα, διότι ουδείς είναι πάνω από το νόμο, όπως και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για λόγους όμως δημοκρατικής εντιμότητας, του απευθύνουμε ακόμη μια φορά ευγενική πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο, σε όποιο μέσο, με όποια δημοσιογραφική σύνθεση και σε χρόνο που εκείνος επιλέξει, προκειμένου οι πολίτες να προσέλθουν ενημερωμένοι στις κάλπες.

Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας Σήμερα.

Το μέλλον της Θεσσαλίας μπορεί να αλλάξει. Η «Πρωτοβουλία» ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, θα κινητοποιήσει τις πλέον επίλεκτες δυνάμεις της Περιφέρειας που οραματικά συντάσσονται με στόχο την αντιστροφή των αρνητικών δεδομένων που διαμόρφωσε η περιφερειακή διακυβέρνηση του Χθές.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τεχνογνωσίας, αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, θα οδηγήσουμε την περιφέρεια Θεσσαλίας στην Νέα Εποχή. Σε ένα ασφαλές αύριο για τους συμπολίτες μας, την οικονομία, τον τουρισμό, την μεταποίηση και τον τομέα των υπηρεσιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ