Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

«Έχουμε το σχέδιο για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών για τη φροντίδα και μέριμνα προς τα αδέσποτα ζώα. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την κτηνιατρική κοινότητα, αλλά και όλα τα νόμιμα φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας, δίνουμε λύσεις στο τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων στην πόλη μας», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο κ.Μαμάκος τονίζει πως «η καταστροφική θεομηνία ανέδειξε με τρόπο γλαφυρό τις ελλείψεις και τις αδυναμίες διαχείρισης και στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και των εθελοντών που έσπευσαν να διασώσουν δεκάδες αδέσποτα στις συνοικίες της Λάρισας που πλημμύρισαν. Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος είχε επισκεφθεί το Κυνοκομείο Λάρισας, λίγες ημέρες μετά τις πλημμύρες στην πόλη.
Ο κ.Μαμάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τεράστιες καταστροφές στο πολύτιμο ζωικό κεφάλαιο (ζώα εκτροφής) στη Λάρισα και στη Θεσσαλία, από την καταστροφική θεομηνία, υπογραμμίζοντας πως όλες οι δυνάμεις, Δήμου και Πολιτείας θα πρέπει να επικεντρώνονται στην αποζημίωση και αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας.
Μέριμνα και φροντίδα
Στις προτάσεις της «Λάρισας που μας αξίζει!» περιλαμβάνονται ειδικές προτάσεις για το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων:
• Καταγραφή: συγκέντρωση υπομνημάτων από όλα τα νόμιμα φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας, με πληροφορίες για μέγεθος του προβλήματος.
• Συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -όπως Κτηνιατρική Σχολή και Σχολή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής.
• Λειτουργία Κυνοκομείου σε 24ωρη βάση
• Εισαγωγή προγραμμάτων εκπαίδευσης ζώων στον χώρο του Κυνοκομείου
• Συνεργασία με τοπικούς κτηνιάτρους και κτηνιατρικές κλινικές
• Επιστράτευση της τοπικής κτηνιατρικής κοινότητας σε πρωτοβουλίες μαζικών στειρώσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ