ΕΚΔΗΛΩΣΗ ERASMUS DAYS 2023 ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού Erasmus Days 2023 διοργανώθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 από τις 12:30 έως τις 13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεών του Γενικού Λυκείου Γόννων. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ του Λυκείου Γόννων και της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Καινοτομίας Open Up. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Κατερίνα Γκανάτσιου, καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών και Υπεύθυνη Επικοινωνίας των Προγραμμάτων Erasmus.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου κ. Κατερίνα Γκανάτσιου, φυσικός, και η κ. Μαρία Ανδρέου, φιλόλογος, οι οποίες ξεκίνησαν με την παρουσίαση του θεσμό Erasmus, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και κατόπιν προχώρησαν στην παρουσίαση των εγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετείχαν, τους στόχους, τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και τα αποτελέσματα τους και τον αντίκτυπο στην κοινωνία.

Εκτός από τις δύο εκπαιδευτικούς που μίλησαν για την προσωπική τους εμπειρία από την εμπλοκή τους στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την προσωπική τους μαρτυρία κατέθεσαν και ενθουσιώδεις μαθητές του Γενικού Λυκείου Γόννων που συμμετείχαν ενεργά στα προγράμματα, στις δράσεις τους και στις κινητικότητες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και ο διευθυντής του Δρ. Δημήτριος Δημάκης.

Τιμητική αναφορά έγινε στην τέως καθηγήτρια του σχολείου κ. Βάγια Ντρογκούλη, φιλόλογο, για την ανεκτίμητη συμβολή της στη διαμόρφωση των σχεδίων και την επιτυχή οργάνωση και εκτέλεση των δράσεων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+.

Η εκδήλωση «Ημέρες Erasmus» όχι μόνο γιόρτασε τα επιτεύγματα του παρελθόντος, αλλά λειτούργησε και ως έμπνευση για μελλοντικές προσπάθειες, καλλιεργώντας ένα πνεύμα διεθνούς συνεργασίας και ενασχόλησης με τις Ευρωπαϊκές Δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ