ΕKΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων και το περιοδικό Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες, με την αφορμή των 79 χρόνων από την Απελευθέρωση της Λάρισας από τον ΕΛΑΣ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 23 Οκτώβρη 2023, ώρα 7.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτ. Σχολείου (Κουμουνδούρου & Φαρμακίδου γωνία) με θέμα: «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Ομιλητές
• Γιώργος Μαργαρίτης – Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και συγγραφέας πολλών βιβλίων.
• Δημήτρης Μπάρμπας – εκδότης του περιοδικού «Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες» και μέλος της Ομάδας Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων.
• Γιώργος Σαϊτάνης – Ιστορικός ερευνητής της Θεσσαλικής Ιστορίας των κοινωνικών αγώνων και μέλος της Ομάδας Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων.

Στις 23 Οκτώβρη 1944, πριν 79 χρόνια ο ΕΛΑΣ έμπαινε θριαμβευτικά στη Λάρισα απελευθερώνοντάς την από τους ναζί καταχτητές. Με αφορμή αυτή την επέτειο και τις πρόσφατες «αυτοδιοικητικές» εκλογές, θα αναφερθούμε σε έναν από τους σημαντικότερους λαοκρατικούς θεσμούς της Αντίστασης, την Λαϊκή Αυτοδιοίκηση.

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων με την συστημα-τική μελέτη της ιστορίας και με τη δράση της προσπαθεί να αναδείξει την «απαγορευμένη», και «εν πολλοίς» άγνωστη, ιστορία του Λαού μας.

Προσπαθεί ακόμα να ευαισθητοποιήσει όλους τους Θεσσαλούς, να συμβάλουν με την συμμετοχή τους στους αγώνες – μέσα από κάθε συλ-λογικότητα – παίρνοντας την σκυτάλη για την συνέχιση της ημιτελούς προσπάθειας της Αντίστασης, για να ανθίσει στις μέρες μας το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
…και έτσι τιμάμε λόγω της μέρας τους αγώνες του Λαού μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ