ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ

Αγρότης στο επάγγελμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Τυρνάβου είναι ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής.

Γιος του αγρότη Αντώνη Τσικριτσή Προέδρου των Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Παραδοσιακού Τσίπουρου Δήμου Τυρνάβου και της ιδιωτικής Υπαλλήλου Ευαγγελίας Γιοσμά έχει και έναν μικρότερο αδερφό τον Κυριάκο με τον οποίο καλλιεργούν μαζί τους αμπελώνες και παράγουν το παραδοσιακό Τσίπουρο της οικογένειας Τσικριτσή.

Τελειώνοντας το Ενιαίο Λύκειο, ο νυν Δήμαρχος, θα καθίσει για μόλις 7 μήνες στην σχολή Σχεδίασης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων, αφού τελικά τον κέρδισαν τα πρώτα βιώματά του και η αγάπη του για την γη.

Η άλλη του αδυναμία είναι τα ιστορικά και πολιτικά βιβλία αλλά και ο αθλητισμός και κυρίως το μπάσκετ.

Ετσι λόγω και του ύψους 1.93 για χρόνια ήταν παίκτης του Γυμναστικού Συλλόγου Τυρνάβου στα παιδικά, εφηβικά και ανδρικά τμήματα του συλλόγου, συμβάλλοντας αποφασιστικά με τις εμφανίσεις του σε αρκετές διακρίσεις του συλλόγου.

Πολιτικά θα τον γνωρίσουμε το 2010 σε ηλικία 22 χρόνων όταν κατέρχεται για πρώτη φορά στις εκλογές ως Σύμβουλος Τοπικής κοινότητας Τυρνάβου με την Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου του τότε Δημάρχου Χρήστου Κιτσίδη καταλαμβάνοντας την 3 θέση στον συνδυασμό και αναλαμβάνοντας καθήκοντα λίγο αργότερα μετά τον απρόσμενο θάνατο του αειμνήστου Γιάννη Καλέση.

Το 2014 θα είναι εκ νέου υποψήφιος αυτή την φορά ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου με επικεφαλής τον Στέλιο Χατζηκράχτη και έρχεται 3ος σε ψήφους ενώ το 2019 είναι εκ νέου υποψήφιος και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος 1ος σε σταυρούς προτίμησης.

Η πλούσια πολιτική του δράση δεν σταματάει εδώ αφού παράλληλα τα τελευταία χρόνια ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Γνωστός όμως έγινε στο Πανελλήνιο από την συνδικαλιστική του δράση και τους μεγάλους αγροτικούς αγώνες στα μπλόκα και στο δρόμο των κινητοποιήσεων από το 2016 έως σήμερα με τον Αγροτικό Σύλλογο Τυρνάβου, στον οποίο ένα χρόνο πριν είχε εκλεγεί πρόεδρος, ξεκινώντας από το μηδέν τον τότε διαλυμένο σχεδόν αγροτικό σύλλογο και τον οποίο με μία ομάδα νέων ανθρώπων και με τη στήριξη παλαιότερων αγωνιστών τον έκαναν τον πιο γνωστό σύλλογο στη χώρα.

Σήμερα με την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου και χάρη στο παρουσιαστικό του και την ευγενική του φυσιογνωμία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών κεντρικών μέσων ενημέρωσης με πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές να τον αναφέρουν «ως νέο ωραίο και αγωνιστή», χαρακτηρισμό που του είχε δώσει παλιός αριστερός, πριν από μήνες, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, μιλώντας στο paidis.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ