ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Α΄ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εκπαιδευόμενοι του Β’ Επιπέδου «διαδήλωσαν» την αγάπη τους για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, το 1ο ΣΔΕ Λάρισας υποδέχθηκε, με μία ζεστή τελετή, τους εκπαιδευομένους του Α΄ επιπέδου. Όπως κάθε χρόνο, την τελετή είχαν αναλάβει οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ επιπέδου. Με ένα σύντομο δρώμενο, «διαδήλωσαν» την αγάπη τους για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο οποίο φοιτούν από πέρυσι, μεταφέροντας στους νεοεγγραφέντες, με τρόπο παραστατικό και λιτό, τις εμπειρίες τους από τον πρώτο χρόνο τους στο ΣΔΕ.

Υπήρξαν πειστικοί, διότι, πολύ απλά, δεν χρειάσθηκε να κάνουν τίποτε άλλο παρά μόνον να αφηγηθούν με ειλικρίνεια και απλότητα όσα έζησαν επί ένα χρόνο, όσα είδαν, όσα άκουσαν κατά την διάρκεια των μαθημάτων, των εκπαιδευτικών επισκέψεων, των project, των εξορμήσεων. Πάντοτε οι πιο αψευδείς μάρτυρες είναι εκείνοι οι οποίοι μιλούν εκ πείρας, μιλούν έχοντας ιδίαν αντίληψιν των πραγμάτων.

Στη συνέχεια, οι “παλιοί” μοίρασαν από έναν φάκελο γραφικής ύλης στους “νέους”, διαβάζοντας συγχρόνως και μια ευχή την οποία είχαν γράψει τις προηγούμενες μέρες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό μπουφέ που οι εκπαιδευόμενοι του Β επιπέδου είχαν την ευγένεια και την καλοσύνη να προσφέρουν στους νέους συμμαθητές. Έτσι, λοιπόν, οι καινούριοι μαθητές του 1ου ΣΔΕ Λάρισας είναι βέβαιο ότι σχημάτισαν μία πρώτη εικόνα, σίγουρα ελκυστική, γι’ αυτά τα οποία πρόκειται να βιώσουν ή, μάλλον, γι’ αυτά τα οποία πρόκειται να μάθουν βιωματικά κατά το διδακτικό έτος που έχει ήδη ξεκινήσει.

Άλλωστε, το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, όπως όλα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, λειτουργεί με προγράμματα ευέλικτα και καινοτόμα τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων, έτσι ώστε αυτοί να φθάσουν στην κατάκτηση του Απολυτηρίου τίτλου επιπέδου Γυμνασίου έχοντας αποκομίσει γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, έχοντας ανοιχθεί στην κοινωνία, έχοντας οικοδομήσει στέρεες σχέσεις με πολλούς ανθρώπους τόσο μέσα από το σχολείο, όσο και έξω από αυτό, έχοντας αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ