ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΗΝ DIGITAL IDEA

Mέλη της Επιστημονικής Ένωσης DIGITAL IDEA στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ στον τομέα επιμόρφωσης προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων με κωδικό 2021-1-EL01-KA121-ADU-000061795 που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) συμμετείχαν σε τρείς Δομημένους κύκλους μαθημάτων / σεμινάρια επιμόρφωσης.

Στην 1η Ροή Κινητικότητας στην Λευκωσία (EMPHASIS CENTER) το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Designing disruptive experiences – VR, AR and Gamification!” έδωσε τη δυνατότητα σε έξη (6) Εκπαιδευτές Ενηλίκων – μέλη της DIGITAL IDEA να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην παιχνιδιοποίηση και στην δημιουργία εφαρμογών AR και VR.

Στην 2η Ροή Κινητικότητας στην Φλωρεντία (EUROPASS ACADEMY) το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Transforming Education: Integrating AI, AR, VR and 3D Printing for Effective Learning” έδωσε τη δυνατότητα σε δύο (2) Εκπαιδευτές Ενηλίκων – μέλη της DIGITAL IDEA να αποκτήσουν δεξιότητες ενσωμάτωσης της τρισδιάστατης εκτύπωσης, του AR και VR στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην 3η Ροή Κινητικότητας στην Φλωρεντία (EUROPASS ACADEMY) το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “ICT tools for a creative and collaboration Classroom” έδωσε τη δυνατότητα σε ένα (1) Εκπαιδευτή Ενηλίκων – μέλος της DIGITAL IDEA να αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες απαραίτητες για την εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία (Padlet, Slido, Prezi, Word clouds, Plot Generator, Canva).

Όπως επισήμανε, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της DIGITAL IDEA, κ. Ηλίας Τανός: «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες για την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της DIGITAL IDEA. Στόχος μας είναι η ευρύτερη διάδοση καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων καθώς και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του Έλληνα Εκπαιδευτή Ενηλίκων. Ειδικότερα, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, στην DIGITAL IDEA έχει απονεμηθεί Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01-KA120-ADU-094683 στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για την περίοδο 2021 – 2027, ενώ η Επιστημονική μας Ένωση δραστηριοποιείται ενεργά και στην κατηγορία ΚΑ2 (Key Action 2) – Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης με την συμμετοχή της σε έξι (6) projects στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Νεολαίας».

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν στην ιστοσελίδα της DIGITAL IDEA http://www.digitalidea.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ