ΟΛΜΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δείτε τί αναφέρει σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», πρόκειται για τη συνέχεια ενός εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 75 χρόνια.

Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρώπινη φυλακή καθώς 2.500.000 ανθρώπων είναι περιορισμένοι σε μια έκταση 362 τ. χιλιομέτρων στη λωρίδα της Γάζας.

Από την άλλη πλευρά, η αποτρόπαια πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις ανυποψίαστων αμάχων Ισραηλινών και όλων των εγκληματικών πράξεων είναι απολύτως καταδικαστέα και αποκρουστική.

Η σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και των αραβικών καθεστώτων, για τη συνεχιζόμενη βία και τη μη αναγνώριση από το κράτος του Ισραήλ του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού για χειραφέτηση και ανεξαρτησία, καθώς και την καταπάτηση των συνόρων του 1967, υποδηλώνει ενοχή και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η Ειρήνη στην περιοχή ,επιβάλλει μια δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη λύση των δύο κρατών με αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Στρατευόμαστε με τις δημοκρατικές δυνάμεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη που αγωνίζονται για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση. Να σταματήσουν, άμεσα, οι πολεμικές επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον διαρκή αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος και εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ