ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ – ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΡΓΑ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ. Εσκίογλου παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με όλες τις ανάγκες της επαρχίας Φαρσάλων, επισημαίνοντας πως χρειάζεται γενναία στήριξη από την πολιτεία ώστε το συντομότερο δυνατό να επέλθει η κανονικότητα.

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάγκη αποκατάστασης δημοσίων υποδομών, νέων υδραυλικών έργων, του εσωτερικού και αγροτικού οδικού δικτύου, τονίζοντας ιδιαίτερα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στις συγκοινωνίες με την πτώση της γέφυρας στην Αμπελιά.

Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει το συντομότερο να γίνουν ολοκληρωμένες αντιπλημμυρικές μελέτες για την θωράκιση των οικισμών που πλήττονται διαρκώς, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων με ίδιους πόρους θα εκπονήσει τη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Σταυρού.

Ενόψει του χειμώνα, ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από τον κ. Λιβάνιο την άμεση συνδρομή της κυβέρνησης για να ανακατασκευαστούν αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα που καταστράφηκαν.

Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρξει νέα συνάντηση μόλις καταρτιστεί από πλευράς υπουργείου, ένας οδικός χάρτης σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση αλλά και την υλοποίηση των επιβεβλημένων έργων και παρεμβάσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ