ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΘΑΛΗΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ο ιστορικός διαγωνισμός «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας επιστρέφει στην παραδοσιακή κανονική του μορφή το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό με κύρος και απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα στην κοινωνία, με τον οποίο παραδοσιακά η ΕΜΕ εγκαινιάζει κάθε φθινόπωρο τις διαγωνιστικές της διαδικασίες.

Τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξαγόταν σε ενδοσχολικό επίπεδο και παρά τις εγγενείς δυσχέρειες παρέμεινε <<ζωντανός>> και δημοφιλής.
Από φέτος επιστροφή στο γνωστό μοντέλο της κοινής εξέτασης μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας σε ένα εξεταστικό κέντρο.

Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου και 14ου Λυκείου (Χασιώτη, Νέα Πολιτεία) στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα προσέλθουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 8:45 το πρωί και θα διαγωνιστούν σε τρίωρη εξέταση (9:00-12:00).
Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» που και αυτός επιστρέφει στην αλυσίδα των σταδίων επιλογής έως το φινάλε το Μάρτιο με την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» και τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνείς διαγωνισμούς του 2024 (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κ.τ.λ.).

Η διοίκηση του Παραστήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης μαθηματικό κ. Νίκο Ζέρβα και τα στελέχη της ΔΔΕ, τους οικοδεσπότες διευθυντές σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό κ.κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά, τους διευθυντές και τους μαθηματικούς των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του Νομού, καθώς και όλους τους μαθηματικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ