ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι γονείς μαθητών της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρ΄ναου που εδώ και αρκετές ημέρες προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε από την απόφαση της διευθύντριας α/βαθμιας εκπαίδευσης να βάλει σε τάξη εκαπιδευτικό που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και μέχρι πέρυσι έκανε διοικητική εργασία στο σχολείο.

Οι γονείς συνέταξαν εξώδικη επιστολή ο πρόσκληση προς κάθε αρμόδιο στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Δια της παρούσας, οι υπογράφοντες γονείς των μαθητών της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Τυρνάβου του Νομού Λάρισας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας, απευθύνουμε προς εσάς επίσημη επιστολή, έκκληση και πρόσκληση, για την άμεση κι αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της αναιτιολόγητης και επισφαλούς εναλλαγής των διδασκόντων της ως άνω τάξης εν μέσω της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ως γνωρίζετε, κατά την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους και συνεπεία σοβαρού προβλήματος υγείας του διορισμένου στην εν λόγω οργανική θέση εκπαιδευτικού , ο οποίος βρισκόταν σε αυξημένης διάρκειας αναρρωτική άδεια, τη θέση και τα καθήκοντα αυτού ανέλαβε δι’ απόσπασης άλλη εκπαιδευτικός .

Eν συνεχεία, διακόπηκε η αναρρωτική άδεια του οργανικού διδάσκοντος, με αποτέλεσμα να επανέλθει στα καθήκοντά του, ως δάσκαλος της Ε’ τάξης, παρότι τις προηγούμενες τρεις (3) διδακτικές χρονιές, λόγω των ως άνω προβλημάτων του, τελούσε αποκλειστικά σε υπηρεσία γραφείου. Εύλογα, η ως άνω επιλογή της διεύθυνσης του σχολείου, να θέσει σε υπηρεσία έναν δάσκαλο, ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες διδακτικού έργου της Ε’ τάξης δημοτικού, γέννησε έντονη αναστάτωση και άγχος τόσο σε εμάς, ως γονείς, για την πορεία της σχολικής χρονιάς των τέκνων μας όσο και στους ίδιους τους μαθητές. Τις αυτές μας ανησυχίες εκφράσαμε στη διεύθυνση του σχολείου μεμονωμένα, αλλά και συλλογικά οι γονείς των μαθητών πολλάκις, εντούτοις, όλες μας οι προσπάθειες να διευθετηθεί το ζήτημα και να γίνει δεκτό το αίτημά μας για αντικατάσταση του εκπαιδευτικού , κατέπεσαν στο κενό εκ μέρους της διευθύνσεως, η οποία μας οδηγεί αναγκαστικά στην κοινοποίηση της παρούσας επιστολής.

Ως γονείς ουδόλως αμφισβητούμε ότι τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και κάθε εκπαιδευτικός αυτού, μεριμνούν κι ενδιαφέρονται ειλικρινώς για την πορεία και την εξέλιξη των μαθητών του σχολείου. Πλην όμως αδυνατούμε να μείνουμε σιωπηλοί κι απροβλημάτιστοι αφενός μεν ως προς την αδυναμία του εκπαιδευτικού να διδάξει στην παρούσα συγκυρία και μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του την τάξη των παιδιών μας κι αφετέρου φρονούμε ότι η αιφνίδια αυτή μεταβολή των συνθηκών διδασκαλίας θα ανακόψει τη ροή των μαθημάτων, θα δυσκολέψει την προσαρμογή των παιδιών στο μέσο του σχολικού έτους και θα δημιουργήσει επιβλαβείς καθυστερήσεις, που θα είναι αδύνατο να αναπληρωθούν.

Επιπλέον δε των ανωτέρω, ουδεμία βεβαιότητα υφίσταται – αν και φυσικά το απευχόμαστε – ότι ο εκπαιδευτικός δε θα απαιτηθεί να τεθεί εκ νέου εκτός καθηκόντων με αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα εύλογα να διερωτόμαστε ποια θα είναι η τύχη της τάξης σε μία τέτοια απευχόμενη περίπτωση.
Ως προς τους ως άνω προβληματισμούς και ανησυχίες μας, σας ζητούμε – για μία ακόμη φορά – να επανεξετάσετε τα ως άνω ζητήματα άμεσα, να παύσετε την ενεργό υπηρεσία του εκπαιδευτικού στην τάξη των παιδιών μας και να τεθεί εκ νέου σε υπηρεσία γραφείου και να αντικατασταθεί ο τελευταίος είτε από τη δασκάλα με την οποία εκκίνησε το σχολικό έτος είτε από έτερο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα είναι σε θέση να διδάξει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς απρόσκοπτα.

Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε οτι σε τυχόν περιστατικό που θα προκύψει εντός της σχολικής αίθουσας ή μονάδας και θα οφείλεται στην ανωτέρω κατάσταση θα αναζητηθούν ευθύνες από κάθε εμπλεκόμενο και αρμόδιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ