ΕΛΓΑ: ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις του νέου δημάρχου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσή σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Αμεση ήταν η αντίδραση του νέου δημάρχου Τυρνάβου Στέλιου Τσικριτσή στο θέμα των πλημμυρόπληκτων ροδακινοπαραγωγών του Αμπελώνα, της Ροδιάς, του Βρυότοπου και του Μαυρόλιθου, αφού μόλις έγινε δέκτης παραπόνων για την παράσταση που επικρατεί (δείτε και σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com) και στο πλαίσιο της σημερινής  πανθεσσαλικής διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέδειξε το πρόβλημα ζητώντας απαντήσεις από τον προϊστάμενο κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος αφού τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί η πραγματική ζημιά των δένδρων ξεκαθάρισε ότι όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του φυτικού κεφαλαίου θα πρέπει να το κάνουν αφήνοντας μάρτυρες σε κάθε περιβόλι.

Ο κ. Τσικριτσής αναφέρθηκε και στο θέμα του περινόσπορου στην αμπελοκαλλιέργεια, με τον προϊστάμενο να σημειώνει ότι από το ΕΛΓΑ εξετάζεται η προοπτική να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από το νέο δήμαρχο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα διευθυντικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία ζήτησε να διορθωθούν άμεσα τα λάθη και να δοθούν άμεσα σωστές ενισχύσεις στους δικαιούχους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ