ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ – ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος με αφορμή τα ζητήματα που καθημερινά προκύπτουν στην πολύπαθη Θεσσαλία, ύστερα από το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας.

Ο Χρήστος Καπετάνος μεταξύ άλλων έθεσε στον Υπουργό το θέμα της περαιτέρω χρηματοδότησης Δήμων του Νομού Λάρισας για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν το Νομό.

Ο Υπουργός ακούγοντας προσεκτικά το αίτημα του Λαρισαίου βουλευτή, τον διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει το εν λόγω ζήτημα σε συνεννόηση και με την Κρατική Αρωγή.

Κατά το πέρας της συνάντησης τους ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργικό συμβούλιο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων συμπατριωτών μας.

Το μέγεθος ωστόσο των ζημιών που υπέστησαν οι Δήμοι του Νομού Λάρισας αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα. Με αφορμή τη νέα θητεία που θα ξεκινήσουν οι νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές μετά από δυο μήνες, συνάντησα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και του ζήτησα να εξετάσει το θέμα της περαιτέρω χρηματοδότησης των Δήμων του Νομού Λάρισας, για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν υποστεί.

Η διαβεβαίωση του Θεόδωρου Λιβάνιου πως το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Κρατική Αρωγή θα εξετάσει το ζήτημα, αποδεικνύει πως δεν θα σταματήσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες του Νομού μας αντιμετωπίζοντας άμεσα τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν.

Ακόμη έθεσα υπόψιν του υπουργού, το αίτημα να εξετάσει την εξαίρεση κάποιων ιστορικής αξίας νομικών προσώπων, από την ενσωμάτωση τους στους δήμους, σύμφωνα με το Νόμο 5056/2023 που καταργεί τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου Δικαίου, όπως ο ίδιος ο νόμος ορίζει σχετικά στο άρθρο 52, διατηρώντας την αυτοτέλεια τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ