ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ανακοίνωση – απάντηση του γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση της παράταξης του Θ. Μαμάκου

Ακατανόητη και εκ του πονηρού η δημοσιοποίηση καταγγελίας της παράταξης του κ. Μαμάκου για δήθεν εξάντληση των περιθωρίων συνεργασίας μας ενόψει της διαδοχής. Ποια κέντρα εξωθεσμικά απεργάζονται για τους δικούς τους λόγους ανύπαρκτες «ρήξεις»;

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν σημειώνουμε:

1. Το γραφείο που δόθηκε στον κ. Μαμάκο είναι το ίδιο που είχε δοθεί το 2014 στον σημερινό δήμαρχο το οποίο και χρησιμοποίησε για τις συνεργασίες που απαιτούνταν για την ενημέρωσή του.

2. Η ενημέρωση που υπήρξε στη συνάντηση των δυο Δημάρχων ήταν ότι έργα και διαγωνισμοί που εξελίσσονται εδώ και μήνες και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να ολοκληρωθούν, θα ολοκληρωθούν γιατί ο Δήμος μας δεν πρέπει να χάσει καμία χρηματοδότηση.

3. Ποιοι συνεργάτες και που εμφανίστηκαν για να έχουν ενημέρωση; Μήπως άγνωστοι παράγοντες χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα, ούτε καν εκλεγμένοι που ζητούν στοιχεία; Που είναι ο νέος δήμαρχος ή δημοτικοί του σύμβουλοι, τους οποίους καλέσαμε να κάνουν τον προϋπολογισμό;

4. Η θητεία της Δημοτικής αρχής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και το έργο στην πόλη προχωράει. Για ποια τετελεσμένα και φωτογραφικές ενέργειες μιλάτε; Στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ δεν προσήλθατε για να εκφράσετε τις θέσεις σας για σοβαρά θέματα της υπηρεσίας και νέους διαγωνισμούς.

Απαντήστε μας λοιπόν μιας και σας καλέσαμε και προφορικά και γραπτά. Θα κάνουμε τον νέο διαγωνισμό για τη συντήρηση του πρασίνου; Ηδη έχουμε αργήσει και την ερχόμενη άνοιξη δεν θα υπάρχει συντήρηση πρασίνου και φυσικά θα χαθεί φυτικό κεφάλαιο. Μήπως θεωρείται ότι πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται οι υπηρεσίες;

Αγαπητοί, ο Δήμος Λαρισαίων, είναι μεγάλος Δήμος με τεράστια δραστηριότητα και απαιτείται παρουσία του νέου Δημάρχου και συνεχείς συνεργασίες με τις υπηρεσίες για ενημέρωσή του και ομαλή μετάβαση. Μην την απεμπολείτε για ανύπαρκτους λόγους.

Φυσικά και θα υπάρξει παράδοση – παραλαβή με φακέλους και φυσική παρουσία όπως γίνεται πάντα. Ο νέο Δήμαρχος, όπως λέτε, επέλεξε την οδό της μετριοπάθειας, της υπευθυνότητας και της συνεργασίας Επειδή τα στοιχεία αyτά χαρακτηρίζουν το πρόσωπο του νυν δημάρχου εδώ και χρόνια, εμείς αναμένουμε συναντήσεις και συνεργασία. Με τοξικότητες και απειλές δεν βγαίνει άκρη. Γι αυτό και δεν θα επανέλθουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ