ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ AnimACEd., η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού εγκαινιάζει τη συνεργασία της σε εκπαιδευτικό επίπεδο με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Νανάκη, δημιουργώντας εργαστήριο υποκριτικής στη Λάρισα.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 5μ.μ θα γίνει μια πρώτη ελεύθερη συνάντηση, στη Λέσχη Πολιτισμού Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας (Ξανθίππης και Παλαιολόγου) καθώς και θα ακολουθήσει τρίωρο μάθημα.

Περιγραφή εργαστηρίου

Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης και training ηθοποιών. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην τέχνη της υποκριτικής και είναι διατεθειμένοι να εργαστούν γι’ αυτό. Τα μαθήματα στηρίζονται σε συγκεκριμένο και καθαρό κώδικα θεάτρου και μέθοδο υποκριτικής, που ανοίγει πραγματικούς και μεγάλους θεατρικούς δρόμους. Η εξάσκηση θα γίνεται τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό.

Στο Εργαστήρι θα δοθεί έμφαση: στην ανάλυση – σύνθεση κειμένου, στις σωματικές ασκήσεις, σε ασκήσεις αναπνοής και κίνησης, στην εργασία πάνω στην εκφορά του λόγου. Αρχικά το Εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 17.00- 20.00

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944901886

Μετά το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί παράσταση από τους σπουδαστές καθώς και θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σύντομο βιογραφικό: Βασίλης Νανάκης

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1967. Σπούδασε θέατρο στο Παρίσι στην Ecole Florence και στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί στο σινεμά με τον Παντελή Βούλγαρη, τον Στέφανο Τσιβόπουλο, τη Σοφία Παπαχρήστου και στο θέατρο με τον Γιάννη Ρήγα και τον Άρη Ρέτσο. Από το 2011 κάνει δικές του παραστάσεις, όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

Θεατρικές παραστάσεις

2011: «Το μόνο της ζωής του ταξίδιον» του Γ. Βυζηινού – 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Eliart
«Μήδεια» του Ευριπίδη, «Μόλλυ Σουίνι» του Μπράιαν Φρίελ, «Η ευκαιρία της ζωής της» του Άλαν Μπένετ, «Ο γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς στο Θεσσαλικό Θέατρο (2018), «Το πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» του Άλαν Μπένετ (2020-2023).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ