ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Π. ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Οι εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Καρκατσούλη “Διοίκηση κρίσεων και καταστροφών στο παράδειγμα της Πολιτικής Προστασίας”, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Ένα βιβλίο που εξετάζει διεισδυτικά, όχι μόνο τα προβλήματα που προκαλούν οι πολλαπλές κρίσεις και καταστροφές, αλλά προτείνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

• Θεοδώρα Μπλιούμη
Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Στελεχών Πολιτικής Προστασίας,
Υπ. Διδάκτωρ Διοίκησης και Οικονομίας
• Νικόλαος Μητσογιάννης
Δρχιπύραρχος, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας
• Δημήτριος Κατσαρός
Δικηγόρος, Πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας
• Κωσταντίνος Γκούμας
Γεωπόνος, Πρ. Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1958) και σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld, από το οποίο έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Dr. Jur.)

Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (1989-2015) Δημόσια Διοίκηση, Νομοθετική Θεωρία και Πρακτική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2019-2021) Εισαγωγή στη Δημόσια Διοίκηση και στο Δημόσιο Μάνατζμεντ και στο Εuropean Law and Governance School (2020-σήμερα) Public Administration/Public Μanagement.

Ως Ειδικός Επιστήμονας του Υπουρ¬γείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (1991-2014), χειρίστηκε θέματα καλής νομοθέτησης, στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων πολιτικών και απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ΟΟΣΑ και την ΕΕ σε θέματα της ειδικότητάς του. Ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διοικητικών μεταρρυθμίσεων και χρηστής διακυβέρνησης παρείχε υπηρεσίες σε κυβερνήσεις άλλων χωρών (Ρωσία, Γεωργία, Κόσοβο, Β. Μακεδονία, Ουζμπεκιστάν, Συρία, Ινδονησία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Έχει δημοσιεύσει σε διάφορες γλώσσες οκτώ (8) αυτοτελείς μελέτες και 82 κεφάλαια, άρθρα και ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Αρθρογραφώ συχνά στον ημερήσιο Τύπο.

Ήταν βουλευτής Επικρατείας με «Το Ποτάμι» (2015), Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ίδιου κόμματος (2015-2018) και, ακολούθως, Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Βραβεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Διοικητικής Επιστήμης για τη συμβολή του στην πρόοδο των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στον κόσμο δύο φορές: Το 2003 με το «Βραβείο Διοικητικής Αριστείας “Peter Boorsma” και το 2012 με το «Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση / International Public Administration Award».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ