ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Σε δύο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις στην περιοχή της Λάρισας με αφορμή τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου συμμετέχει ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου («ΜΑΞΙΜ») ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου διοργανώνει εκδήλωση με την παράσταση «Η απολογία ενός ερωτευμένου φασίστα» βασισμένη στο συγκλονιστικό πολιτικό θρίλερ – μονόλογο του Νίκου Κούνδουρου «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου»

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ανδριόπουλος

Αφήγηση: Κωνσταντίνος Μπίσαλας

Ερμηνεία: Βασίλης Καρμίρης

Ήχος – φώτα: Αχιλλέας Σίμος

Είσοδος 5 ευρώ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 20:30 στο «Μικρός Κόσμος Το Χαλαρό Καφενείο» στη Λάρισα θα παρουσιαστεί σε «ζεστό» κλίμα μια όμορφη παραγωγή που επιμελήθηκαν ο Βασίλης Καρμίρης, ο Στέλιος Παπαδόντας και ο Αχιλλέας Σίμος με σκοπό να προβληματίσουν αξιοποιώντας συγγραφείς και μελωδίες που τους έχουν στιγματίσει εδώ και χρόνια

«Μια σκηνή όλος ο κόσμος – Ικανός και ένοχος, 50 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου» εκεί όπου οι αφηγήσεις σπουδαίων κειμένων συναντιούνται με σπουδαία τραγούδια και μουσικές.

Ο Θεόφλιος Τσάφος του Νίκου Κούνδουρου δούλεψε στις μυστικές υπηρεσίες του κράτους ως τα μέσα της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ένας «εξαιρετικά ικανός» έγινε φονιάς. Ο φτωχός Γιάννης Αγιάννης του Βίκτωρ Ουγκώ κάπου στην Γαλλία μετά το 1800 κλέβει για να φάει, έγινε κλέφτης και κατάδικος. Και οι δύο «κάθονται στο εδώλιο», ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι μέσα από τα μάτια του χαρακτήρα του, του Ρασκόλνικωφ, τους σχολιάζει, ενώ ο Καμπανέλης με τον Ουάιλντ μας καλωσορίζουν σε αυτήν την απρόσμενη συνάντηση.

Χαρακτήρες που ανατριχιάζουν, συγκινούν, χαλάνε την ισορροπία στη σκέψη μας όμως διαφέρουν όπως το φως από το σκοτάδι. Μας προκαλούνε να τους κρίνουμε μέσα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις των έργων που πρωταγωνιστούν.

Αιχμηρά λόγια που τα συνοδεύουν η κιθάρα, το ηλεκτρικό μπάσο, τα κρουστά, το τραγούδι. Την περίεργη πλοκή προσεγγίζουν στίχοι, μουσικά ηχοχρώματα των Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παύλου Σιδηρόπουλου, Bob Dylan, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα.

Και όταν η «σκηνή» τελειώσει τότε σαν μια στιγμιαία ακτινοβολία το DJ set του Αχιλλέα «Μια μουσική… όλος ο κόσμος!» θα δώσει συνέχεια στη βραδιά.

Είσοδος Δωρεάν

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2414001918. Διεύθυνση: Λάρισα, Βελή 14

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ