ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΜΥ

Επικαιροποιείται από την ΕΜΥ το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού το οποίο εκδόθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει πως το βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες επιδείνωση του καιρού.

Κύρια χαρακτηριστικά τις κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά:

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Μαρουσάκης: Ραγδαία αλλαγή του καιρού

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ η ημέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται συννεφιές, οι οποίες θα συνοδευτούν με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Παράλληλα, η θερμοκρασία για άλλο ένα 24ωρο δεν θα μεταβληθεί αξιόλογα και θα κυμανθεί μεταξύ 22-24 βαθμούς. Από το βράδυ όμως και από τον βορά προς το νότο θα αρχίσει να υποχωρεί. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Αύριο, Σάββατο αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι σύντομες αλλά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει αρκετά γρήγορα και θα εκτονωθεί στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ