ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο βουλευτής παραβρέθηκε στην ημέρα καριέρας της ΔΥΠΑ στη Λάρισα

Στην 22η «Ημέρα Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στη Λάρισα, παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, χαιρέτισε την εξαιρετική πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ να διοργανώσει για μια ακόμη φορά εκδήλωση, όπου όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με εκπροσώπους εταιριών, που αναζητούν προσωπικό, επισημαίνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο καθίσταται άμεση και αποτελεσματική, τόσο η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, όσο και η ένταξη, αλλά και η επανένταξη ανέργων σε αυτή».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση της ανεργίας που έχει ήδη πετύχει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχάρη τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, τον νέο υποδιοικητή, Βασίλη Γεωργιάδη και τα ικανά τοπικά στελέχη της Υπηρεσίας για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στην Λάρισα, με τη συμμετοχή 50 επιχειρήσεων και με προσέλευση πλήθους κόσμου.

Ο κ. Κέλλας τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες ειδικότητες στα ΙΕΚ, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τέλος, σημείωσε πως «ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την στήριξη των εργαζομένων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Λάρισας και συνολικά της Θεσσαλίας».

Κατά την αποχώρησή του από την εκδήλωση, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο πλευρό ανέργων και επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας, με στοχευμένες πολιτικές, το σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας. Αυτό αποδεικνύεται από την υποχώρηση του δείκτη της ανεργίας στο 10%, που αποτελεί το χαμηλότερό της επίπεδο από το 2009.

Στόχος μας είναι, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2027 η ανεργία να βρίσκεται κάτω από 8%, ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Στη Νέα Δημοκρατία ενισχύουμε την απασχόληση και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το επιχειρείν. Γιατί μόνον έτσι θα επιτευχθεί η ανάπτυξη της Χώρας μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ