ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ

Τη δική του παρέμβαση έκανε στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο για τις ζημιές του περονόσπορου στην αμπελοκαλλιέργεια, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τις ενέργειες και τις επαφές του συνεταιρισμού με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υπηρεσίες ώστε να μετρηθεί το πρόβλημα και να βρεθεί τρόπος για να δοθούν ενισχύσεις στους παραγωγούς.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος η διοίκηση του συνεταιρισμού και ο ίδιος προσωπικά έθεσε πολλές φορές το θέμα, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν κλιμάκια του ΕΛΓΑ που διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς και πλέον το πρόβλημα είναι και διαπιστωμένο αλλά και μετρημένο από τους επιστήμονες του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ.

Μάλιστα τόνισε ότι στις τελευταίες συσκέψεις παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των εκπροσώπων της Ε.Ε., τέθηκε και πάλι το αίτημα για αποζημιώσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του στη σύσκεψη ο κ. Τσιτσιρίγγος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καταβολή ενισχύσεων για τον περονόσπορο επισημαίνοντας ότι χρειάζεται και ο αγώνας των αγροτών και οι κινητοποιήσεις ώστε να ασκηθούν πιέσεις στο ΥΠΑΑΤ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ