ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης, από δεκάδες φορείς και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης , ο σύλλογος ιδιοκτητών ταξί, ο σύλλογος των κυλικείων, το ΤΕΕ και άλλοι φορείς.

Κλειστά ήταν σήμερα τα λογιστικά γραφεία, κανένα ταξί δεν κουνήθηκε, τα φαρμακεία έκλεισαν, απείχαν καθολικά οι δικηγόροι. Ακόμα έμειναν κλειστές δεκάδες επιχειρήσεις.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων αυτοαπασχολούμενων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Το παρών έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Τσικριτσής.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν: Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επιχειρηματιών, ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Βασίλης Λιάπης, γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καφετεριών και Κέντρων Αναψυχής, ο Αστέριος Νάκας, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών, ο Νίκος Κολοκυθόπουλος, αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, ο Νίκος Πιπερίδης, πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί, ο Κώστας Καραγιάννης, αντιπρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών ασφαλιστών, ο Άγης Τριγάζης μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ και ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, αφού στόχος του δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής , αλλά το «στράγγισμα» των πιο μικρών επαγγελματιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ