ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Με κύριο θέμα την συγκρότηση πολιτικού κέντρου γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νωρίς το απόγευμα. Οι εξελίξεις που, όπως όλα δείχνουν, θα προηγηθούν της συνεδρίασης θα είναι ραγδαίες και θα επισκιάσουν την συνεδρίαση του οργάνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άμμος στην κλεψύδρα για την κίνηση των 6+6 άδειασε, έτσι πλέον η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση είναι κυριολεκτικά και πέρα από το δημοσιογραφικό κλισέ, θέμα ωρών.

Χωρίς αμφιβολία, η απόφαση Κασσελάκη να ανακοινώσει τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τα τελεσίγραφα που απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε επιταχυντής των εξελίξεων, σε μια κατάσταση που θύμιζε μπρα ντε φερ για το ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των 6+6 καθώς έως αργά, χθες, το βράδυ υπήρχαν συσκέψεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τραπέζι υπήρχαν δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο: Τα 8 μέλη της ΠΓ που πρόσκεινται στους 6+6 να μην παραστούν στην συνεδρίαση, στάση που πιθανότατα θα οδηγούσε στην λήψη μέτρων από την ηγεσία του κόμματος, που θα πιεζόταν να προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφές.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό το ενδεχόμενο δεν κέρδισε έδαφος. Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο είναι η έξοδος από το κόμμα να επισημοποιηθεί πριν την Πολιτική Γραμματεία, με κείμενο – δήλωση αποχώρησης μελών Κεντρικής Επιτροπής, άρα και βουλευτών. Μάλιστα αναμένεται μέσα από αυτή την παρέμβαση να δίνεται και σήμα για την συγκρότηση νέου φορέα.

Κλείδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τους τίτλους τέλους της παρουσίας των 6+6 στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ακολουθήσει η εναρκτήρια πράξη μιας νέας περιόδου. Όπως όλα δείχνουν, στην μάχη του προϋπολογισμού θα υπάρχει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα αφού οι 10 βουλευτές “κλείδωσαν” ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει, τουλάχιστον, ένας ακόμη τις επόμενες ώρες. Στους γνωστούς πλέον επτά (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση, Αναγνωστοπούλου, Φωτίου, Τζούφη, Τζανακόπουλο) και στους δυο της Ομπρέλας (Τσακαλώτο, Πέρκα) προστίθεται σύμφωνα με πληροφορίες ο, για χρόνια, βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ενώ υπάρχουν συζητήσεις με δυο ακόμα. Κάτι που μένει να ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ώρες. Επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να τεθεί, εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Έπεται συνέχεια

Η νέα διάσπαση που στην πραγματικότητα συνεπάγεται περαιτέρω ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα έχει και συνέχεια. Ρευστοποίηση που αποτυπώθηκε και στην αποκαρδιωτική εικόνα των άδειων εδράνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χθεσινή συζήτηση για την Θεσσαλία. Μια συνεδρίαση στην οποία μίλησε ο πρωθυπουργός και ο Σωκράτης Φάμελλος, για ένα θέμα που έχει σηκώσει πολύ ψηλά ο Στέφανος Κασσελάκης. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αποχωρήσεις εκατοντάδων μελών και στελεχών, ολόκληρων νομαρχιακών επιτροπών σε όλη την χώρα, κάτι που θα έχει συνέχεια μετά το επίσημο διαζύγιο με τους 6+6. Το Σάββατο συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα στο εσωτερικό της οργάνωσης να είναι υπέρ της αποχώρησης και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία μελών και στελεχών, ανάμεσα στους οποίους και ο γραμματέας της οργάνωσης Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Ο Κασσελάκης περνά στην αντεπίθεση, άγνωστο αν μπορεί να ανακτηθεί το έδαφος

Ο Στέφανος Κασσελάκης που βλέπει το κόμμα στο οποίο ηγείται να φυλλορροεί διαρκώς είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει αντεπίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση νέων τομεαρχών, να ορίσει νέα ηγεσία στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και να συγκροτήσει πολιτικό κέντρο. Ως προς το τελευταίο, στόχος του προέδρου είναι να έχει αντιπροσωπευτική σύνθεση και νέα πρόσωπα. Μένει να φανεί εάν τα εκατοντάδες βιογραφικά που, όπως διαρρέει η Κουμουνδούρου, λαμβάνουν θα αξιοποιηθούν για την ανάταξη και αναδιοργάνωση του κόμματος.

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν υπάρχει δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια ιδιαιτέρως ανησυχητική εικόνα για την αξιωματική αντιπολίτευση που εμφανίζεται να παλεύει για την τέταρτη θέση. Ενώ παροικούντες την Ηροδότου Αττικού σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρθηκε στην «black Friday -50%» του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του μετρήσεις που έχει ο ίδιος και το επιτελείο του στα χέρια τους. Δεν είναι λίγοι, ακόμα και στελέχη που δεν αποχωρούν από τον κόμμα, εκείνοι που φοβούνται ότι τους επόμενους μήνες εάν δεν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο η κατάσταση στην Κουμουνδούρου, η παραμονή του και αριθμητικά στην αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απειληθεί.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ