ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΙΛΟΥΝ» ΤΩΝ ΘΑΝ. ΤΖΑΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Το βιβλίο «Τα Μάρμαρα Μιλούν» και το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του «Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αθανάσιος Τζαφάλιας και Δημήτρης Καραγκούνης και ο ιστορικός Κώστας Σπανός, ενώ η έκδοση είναι το Δήμου Λαρισαίων.

Οπως αναφέρει στον πρόλογό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης: « Ο Αθανάσιος Τζαφάλιας και ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι ίσως οι πιο αφοσιωμένοι από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να αποκατασταθεί το μνημείο και μαζί του να αποκατασταθεί η σχέση της πόλης μας με την ιστορία. Αφιέρωσαν τη ζωή τους σ’ αυτό το σκοπό. Πρόσφεραν γνώση, υπομονή, επιμονή, ενέργεια, χαρακτήρα. Η αποκάλυψη και η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας έγινε ο σκοπός και το έργο ζωής τους.

Οι συγγραφείς εξ άλλου αφιερώνουν αυτό το βιβλίο «..στους αρχαίους λατόμους, λιθοξόους, στυλοκοπάδες, γλύπτες και χαράκτες. Οι άνθρωποι αυτοί με την μεγάλη δεξιοσύνη των χεριών τους και το τεράστιο ψυχικό τους σθένος, κληροδότησαν στους αιώνες μεγαλειώδη έργα που μας δημιουργούν περηφάνεια και πνευματική ανάταση»

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ