ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η δημοφιλής σεφ Ντίνα Νικολάου βρέθηκε στο πλατό της καθημερινής εκπομπής του Open «Πρωινό ΣουΣου» και μαζί με την Ελένη Τσολάκη και τη Μαίρη Αυγερινοπούλου ετοίμασαν μια καταπληκτική μηλόπιτα-κέικ από το νέο της βιβλίο «Dina’s Bakery» των εκδόσεων Μίνωας.

Κέικ μήλου χωρίς μίξερ

Η υπέροχη γυναικοπαρέα με τη μοναδική ενέργεια έφτιαξε on camera τη συνταγή, που δείχνει πανεύκολη, πεντανόστιμη και δεν χρειάζεται μίξερ. Όσοι και όσες δεν αγαπούν την καραμέλα μπορούν να την προσπεράσουν -το κέικ είναι νόστιμο και σκέτο. Μπορεί μάλιστα να γίνει και με αχλάδια ή μπανάνες. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση. Παρακολουθώντας το βίντεο, στο τέλος τους άρθρου, θα λύσετε κάθε απορία που ενδεχομένως σας δημιουργηθεί.

Συνταγή για μηλόπιτα με σάλτσα καραμέλα της Ντίνας Νικολάου

Υλικά:

Για τα μήλα

6-7 μήλα κομμένα σε κύβους, 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για το μείγμα

4 αυγά, 1 κουταλάκι της σούπας λευκό ξίδι, 1 βανίλια, 240ml γάλα, 220 γρ. λιωμένο βούτυρο, 250 γρ. ζάχαρη, 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1 ½ κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα καραμέλας

160 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. γλυκόζη, 50 γρ. βούτυρο, 200ml κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Για την καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πάντα μέχρις ότου πάρει η καραμέλα σας το χρώμα που σας αρέσει (πιο ξανθιά ή πιο σκούρα).

Για τα μήλα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το μείγμα του κέικ ξεκινώντας

Βουτυρώνετε τη φόρμα, βάζετε μερικά από τα μήλα κάτω και ρίχνετε λίγο από το μείγμα.

Βουτυρώνετε τη φόρμα, βάζετε μερικά από τα μήλα κάτω και ρίχνετε λίγο από το μείγμα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ