ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Η συγκεκριμένη μέρα είχε καθιερωθεί δέκα χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ. Η βία κατά των γυναικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο που τρέφεται από την ανισότητα μεταξύ των φύλων, αποτέλεσμα του τρόπου που οργανώθηκαν οι κοινωνίες μας.

Η προώθηση ουσιαστικής ισότητας των φύλων είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι θέμα προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά άνδρες και γυναίκες. Η εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι ευθύνη όλων μας, θεσμών και προσώπων.

Οι κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας στηρίζουν την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας, προωθούν την απασχόληση και την οικονομική αυτοτέλεια των γυναικών και διαμορφώνουν ένα περιβάλλον άρσης των έμφυλων προκαταλήψεων.

Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όλες όσες βίωσαν κακοποιητικές συμπεριφορές ας βρουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους γιατί η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση.

Το τραύμα κάθε γυναίκας είναι το τραύμα κάθε κοινωνίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ