ΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος ETwinOlympic games: a flame to unite and make us better (ETwinOlympic Games: μια φλόγα που μας ενώνει και μας κάνει καλύτερους) επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης .Πρόκειται για το πρώτο Ολυμπιακό μουσείο στη χώρα, αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ,το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων και τη Διεθνή Ένωση Αθλητικής Κληρονομιάς .

Οι μαθητές της Ε’ και Στ ‘ τάξης έζησαν μια αξέχαστη Ολυμπιακή εμπειρία μάθησης, ανακαλύψεων και βιωματικών δράσεων μέσα από καινοτόμα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα του Ολυμπιακού Μουσείου. Διαδραστικά εκθέματα, σχεδιασμένα από το Science Museum/Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου, βοήθησαν τους μαθητές να ανακαλύψουν τις ικανότητες και τη μοναδικότητά τους.

Μέσα από προσομοιωτές γηπέδων, από μηχανήματα που ελέγχουν τα αντανακλαστικά και την καλή λειτουργία της όρασης ή την ευλυγισία, τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη θετική επιρροή του αθλητισμού στο σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου. Μέσα από παιχνίδια ακουστικής αντίληψης, εικαστικές δράσεις και αθλητικές δοκιμασίες οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τον κόσμο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ισότητας ευκαιριών και διαφορετικότητας.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης . Η κ.Κοκκινίδου Ανατολή ξενάγησε τους μαθητές στις αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής και τους μίλησε για την ιστορία του. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόβα με τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη για την μουσική βραδιά με τίτλο: «με Επίσημο Ένδυμα», την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ( Κωνσταντίνος Δημηνάκης Διεύθυνση Ορχήστρας) και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo( Σοφία Γιολδάση Διδασκαλία χορωδίας).

Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου για την ΟΠΕΡΑ GASPARE SPONTINI: LA VESTALE ,μια διοργάνωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και τη Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης .Την συνέντευξη παραχώρησαν η Πρόεδρος του ΔΣ καθ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ Χρίστος Γαλιλαίας ,ο αρχιμουσικός Philippe Forge και ο σκηνοθέτης Στέφανος Κορωναίος.
Σε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Ευθυμία Τσιγάρα – Παλάσκα, Αικατερίνη Βελεσιώτου, Πηνελόπη Παπαευθυμίου & Καλλιόπη Βοβούσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ