ΈΚΘΕΣΗ ΠΥΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Από την Κυριακή 3/12/23 μέχρι και την επόμενη Κυριακή 10/12/23, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, θα πραγματοποιηθεί “ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΠΥΡΟΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ” με θέματα Πυρογραφίες – Σχέδια – Χειροποίητες δημιουργίες.

Δύο πυροχαράκτες ο Δημήτρης Αληδρομίτης (Axiopios) και Αστέριος Τερζούδης (AsterisT) με τους φίλους δημιουργούς Ανδρέας Πιπερίδης (εικονογράφος) και Χρυσά Γκαρελη (goldiegar) θα παρουσιάσουν τις μικρές ή και μεγάλες δημιουργίες τους.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00.

Για τις επόμενες μέρες η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, αλλά κατόπιν συνεννόησης θα μπορεί να παρευρίσκονται οι δημιουργοί πυρογράφοι και πρωινές ώρες για πιθανές επισκέψεις ομάδων ή και σχολείων που θα ήθελαν να ενημερωθούν.

Από την πλευρά των προγράφων θα παρουσιαστούν αποκλειστικά χειροποίητα δημιουργήματα (προσωπογραφίες, αγιογραφίες, τοπία και ελεύθερα θέματα) σε ξύλο με Πυροχαρακτική. Μικρές χειροποίητες δημιουργίες “ευχών” με καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Πέντσα. Επίσης για την προσιτή πρόσβαση στις πυρογραφίες οι δημιουργοί αποφάσισαν την εκτύπωση ενός έργου τους με μεταξοτυπία σε καμπότ και την παρουσίαση, έκθεση και διάθεση.

Από την πλευρά των φίλων δημιουργών θα παρουσιαστούν:

Εκ μέρους του εικονογράφου δημιουργού Ανδρέα Πιπερίδη κάποια έργα ζωγραφικής απεικόνισης και μια σειρά από χειροποίητες κάρτες σε καμποτ και χαρτί.

Εκ μέρους της Χρύσας Γκαρελη (goldiegar) κάποια έργα των δημιουργιών της σε χαρτί, αλλά και ντεκουπάζ σε κάδρα από καμπότ, όπως και περαιτέρω διακόσμηση των κάδρων με πηλό.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης Ιδεών Πυροχαρακτικής θα παρουσιαστούν τμήματα εργασιών πυρογραφίας, σχεδίου, επεξεργασίας ξύλου και τελικού αποτελέσματος.

Σε υπεύθυνο φορέα θα παραδοθεί ένα δημιούργημα σχετικό με την ιστορία του τόπου.

Η έκθεση Πυρογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμο Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ