ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ομιλία του βουλευτή στο 11ο Νεφρολογικό Συμπόσιο

Στην τελετή έναρξης του Νεφρολογικού Συμποσίου, που διοργανώνει για 11ο συναπτό έτος η Ακαδημία Νεφρολογίας και Νεφρολογικής Φροντίδας, σε συνεργασία με την Νεφρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέστη ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ιατρός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και, ιδιαίτερα, τον Καθηγητή Παθολογίας – Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, κ. Ιωάννη Στεφανίδη, για την πρωτοβουλία και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, υπογράμμισε την μεγάλη σημασία του ιατρικού αυτού θεσμού.

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, που μετρά πολλά χρόνια και από τον οποίο έχουν προκύψει πολλά χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας. Και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, η ιατρική αποτελεί μια «ζωντανή» επιστήμη, που δεν μένει ποτέ στάσιμη. Αντιθέτως! Συνεχώς εξελίσσεται, ενσωματώνοντας νέες, σύγχρονες μεθόδους, για τις οποίες όλοι μας οφείλουμε να ενημερωνόμαστε».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, ακόμα, στο ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστημιακό μας Νοσοκομείο προσελκύει ασθενείς από όλη την Ελλάδα». Ο κ. Κέλλας σημείωσε την στήριξη της Κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο, όπως είπε: «υπήρξε νοσοκομείο αναφοράς, κατά την περίοδο της πανδημίας, διαθέτει ένα από τα ελάχιστα PET SCAN, που λειτουργούν σε δημόσια νοσοκομεία, είναι κέντρο αναφοράς αγγειακών επεισοδίων, ενώ σύντομα αναμένεται και η λειτουργία της ΜΕΘ παίδων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας τόνισε ότι: «ως Χώρα είμαστε, δυστυχώς, πολύ χαμηλά στις μεταμοσχεύσεις, μέσω δωρεάς οργάνων» και επεσήμανε ότι «η δωρεά οργάνων σώζει ζωές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ