ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο της Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7 έως 9 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής στη Βιόπολη Λάρισας και αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός τόσο για την ιατρική κοινότητα όσο και για την τοπική κοινωνία παρουσίασαν οι συντονιστές της οργανωτικής επιτροπής καθηγητές κ.κ. Θεόφιλος Καραχάλιος Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής και Αριστείδης Ζιμπής Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής, καλώντας τους επιστήμονες της υγείας αλλά και τους πολίτες να το παρακολουθήσουν.

Οπως ανέφερε ο κ. Καραχάλιος το συνέδριο επρόκειτο να γίνει το Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών σηματοδοτεί το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και στην πρωτοβάθμια υγεία.

Το αντικείμενό του έχει να κάνει με:

ΤΑ ΣΥΧΝΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,

ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.


Από την πλευρά του ο κ. Ζιμπής τόνισε ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια τον εκδηλώσεων για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Παράλληλα, μέσω του συνεδρίου, προωθείται η διαρκής συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται paper free και plastic free που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού, ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ