Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΕ Ν. ΔΕΝΔΙΑ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

«Εφαρμογή μέτρων με έμφαση στη δικαιοσύνη και στήριξη των Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών» ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά το Δελτίο τύπου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Σ.Μ.Υ) στο οποίο αναφέρεται ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη και οι οικογένειες τους, «περιλαμβάνουν οικονομικές δυσκολίες αλλά και άδικες πρακτικές.»

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, οι προκλήσεις εντοπίζονται κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την «Αντιμετώπιση Υγείας, Κατανομής Μερισμάτων, Οικονομικές απολαβές, Επιδότηση Ενοικίου,» το «Ενιαίο Σύστημα Βαθμολογικής εξέλιξης για όλους τους απόφοιτους ΣΜΥ,» τη «Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών, νομοθέτηση δίκαιου συστήματος μοριοδότησης,» την «Αναβάθμιση της ΣΜΥ» και συμπεριλαμβάνονται οι σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση και αποκατάσταση των αδικιών έναντι των μελών του Συνδέσμου.

Επισημαίνεται ότι «οι προτάσεις έχουν ως στόχο την προώθηση της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης μεταξύ των σπουδαστών στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό και ισότιμο περιβάλλον για την επαγγελματική τους εξέλιξη από τα πρώτα τους κιόλας βήματα» και ζητείται να ληφθούν υπόψη «ως έναν πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο βελτίωσης των συνθηκών ζωής και εργασίας των Μελών μας, δίνοντας έμφαση για δικαιοσύνη και στήριξη.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ