«ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ»: ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΟ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ φορώντας μεγαλύτερα γάντια κηπουρικής να βιδώσετε το παξιμάδι στη βίδα; ή να περάσετε χάντρες σε ένα κορδόνι; Πώς θα σας φαινόταν να περπατούσατε σε ευθεία γραμμή κρατώντας ένα ζευγάρι κιάλια ανάποδα ή να παίζατε σχοινάκι με ένα κομμάτι νήμα;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), οι μαθητές της Α΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης/ενσυναίσθησης με σκοπό την εκπαίδευση στις ατομικές διαφορές και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν δυσκολίες στην λεπτή κινητικότητα (δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας), στην όραση (οπτική δραστηριότητα), στην αντίληψη (αντιληπτική δραστηριότητα) και στην κίνηση-αντίληψη (κινητική – αντιληπτική δραστηριότητα) και αποτελούν μέρος του γενικού προγράμματος «Κατανοώντας τους φίλους» (Understanding friends) της Catherine Faherty (Μετάφραση-προσαρμογή στην ελληνική γλώσσα: Βάγια Παπαγεωργίου – Ματίνα Παπαγεωργίου).

Το βιωματικό εργαστήρι ενσυναίσθησης υλοποίησαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδη Ιωάννα – Ψυχολόγος και Γραμματικού Θεανώ – Κοινωνική Λειτουργός της Ε.Δ.Υ. του 10ου Γυμνασίου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ