ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ

Μια μαρμάρινη πλάκα φέρεται να ανακάλυψε πολιτευτής της ΝΔ σε εκκλησία στο Δαμασούλι μόνο που η συγκεκριμένη πλάκα όπως αναφέρουν κάτοικοι και εκπρόσωποι της κοινότητας στο paidis.com βρίσκεται στο σημείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια έξω από τον συγκεκριμένο ναό.

ΟΠως και οι ίδιοι επιβεβαιώνουν πρόκειται για μια ογκώδη μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφο σταυρό και επιγραφές και πιθανότατα να αποτελεί τμήμα παλιάς βυζαντινής εκκλησίας που υπήρχε στην περιοχή.

Αλλωστε στην περιοχή του Δαμασίου υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δεν αποκλείεται να αποτελούν μία ενότητα.

Οπως όμως αναφέρουν δεν ενόχλησε τόσο η δήθεν ανακάλυψη της πλάκας αλλά το γεγονός ότι ο πολιτευτής σε δηλώσεις του πρότεινε να μεταφερθεί η πλάκα στην εφορία αρχαιοτήτων και στη συνέχεια να βρει τη θέση της στο Διαχρονικό Μουσείο.

«Η πλάκα βρέθηκε στο Δαμάσι και ανήκει στο χωριό και στην ιστορία του. Κάλλιστα μπορεί να καθαριστεί και να τοποθετηθεί είτε στην πλατεία του χωριού είτε σε κάποιο άλλο σημείο που θα υποδείξει το συμβούλιο της κοινότητας», ανέφερε αυτοδιοικητικός από το χωριό, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της σελίδας, καλώντας τον πολιτευτή να σταματήσει τις αυθαίρετες δηλώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ