ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Συνάντηση με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου Τυρνάβου Στέλιου Τσικριτσή είχαν σήμερα οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι του Δαμασίου με στόχο να συντονίσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους που παραμένουν άλυτα για σχεδόν τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Ο δήμαρχος κάλεσε τους σεισμόπληκτους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Λάρισα ώστε όλοι μαζί με επικεφαλής το νέο δήμαρχο να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα λύσεις στα προβλήματα.

Μάλιστα όπως τονίστηκε με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής θα ναυλωθεί λεωφορείο που θα μεταφέρει από το Δαμάσι στη Λάρισα τους σεισμόπληκτους και το οποίο θα βρίσκεται στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του χωριού.

Επίσης στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε μετά από πρόταση του δημάρχου η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής που θα συντονίζει τον από εδώ και πέρα αγώνα των σεισμόπληκτων είτε μένουν ακόμη σε κοντέινερς είτε έχουν βρει άλλη προσωρινή λύση στέγασης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Στ. Τσικριτσής σε δήλωσή του τόνισε ότι:

«Πλέον τρία χρόνια μετά τον σεισμό έγινε αποδεκτό και από τους πιο δύσπιστους ότι μόνο με συντονισμένους αγώνες μπορούν οι σεισμόπληκτοι να ελπίζουν σε λύσεις στα προβλήματά τους.

Σε αυτούς τους αγώνες η νέα δημοτική αρχη θα είναι δίπλα τους και θα διεκδικεί μαζί τους το αυτονόητο να αποκτήσουν όλοι το σπίτι που θα έπρεπε ήδη να είχαν εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας και της γραφειοκρατίας παραμένει ακόμη άπιαστο όνειρο.

Η νέα δημοτική αρχή και οι σεισμόπληκτοι λέμε τέλος στην κοροϊδία και απαιτούμε εδώ και τώρα λύσεις”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ