Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μία ξεχωριστή συνάντηση είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας με τον διακεκριμένο Καθηγητή Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας αφιέρωσε από τον πολύτιμο χρόνο του για να διδάξει στους μαθητές επαγγελματικό προσανατολισμό! Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές, την εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία που τον οδήγησε σε διακεκριμένο επιστήμονα στο χώρο της ιατρικής.

Με την απλότητα και την προσήνεια που τον χαρακτηρίζει, την αμεσότητα και το πνευματώδες χιούμορ του έπιασε αμέσως τον παλμό των εφήβων και κέρδισε την προσοχή τους. Τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για καλή υγεία, όπως ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος, η υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, η άθληση και η φυσική δραστηριότητα, η αποφυγή του καπνίσματος, ενώ έδωσε έμφαση στην επένδυση στις ανθρώπινες σχέσεις και τις αληθινές φιλίες.

Στη συνέχεια, οι συνεργάτιδες που τον συνόδευαν κ.κ. Ελένη Ρουσογιάννη, γιατρός, Αλεξάνδρα Σίστου, νοσηλεύτρια και μεταπτυχιακή φοιτήτρια και Εύα Γούτα, φοιτήτρια τοξικολογίας μίλησαν στους μαθητές για τις εκπαιδευτικές αποφάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές τους, τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που συνάντησαν, αλλά και για την επιμονή και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους.

Συμβούλεψαν τους μαθητές να μην παραιτούνται από την πρώτη αποτυχία, να πιστεύουν στις δυνάμεις τους, να μην απογοητεύονται και να έχουν πειθαρχία και καθημερινό πρόγραμμα μελέτης.

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν όλες οι απορίες.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η κα Δημητρίου Ελένη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και εκπαιδευτικοί.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητικές Κοινότητες του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον Καθηγητή κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο για την εκδήλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ