ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΥΑ

Η τοποθέτηση του νέου δημάρχου στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, αλήθεια είναι κάτι που μας ήρθε ξαφνικά; Ασφαλώς και όχι, είναι η συνέχεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, μέσα και από οδηγίες της ΕΕ που προωθούν την ιδιωτικοποίηση. Σε αυτό στόχευε και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες , για την ένταξη του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας . Το νομοσχέδιο αυτό ενίσχυε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του, για την κοστολόγηση του νερού με προκαθορισμένα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οδηγούν μεταξύ άλλων και σε πανάκριβο νερό για τα λαϊκά στρώματα.

Αν υλοποιήσει η κυβέρνηση το καταστροφικό σχέδιο της πλέον οι ΔΕΥΑ θα λειτουργούν ξεκάθαρα κερδοσκοπικά. Στον Δήμο Τυρνάβου διαθέτουμε άρτια δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, τέσσερις βιολογικούς καθαρισμούς, δίκτυο όμβριων υδάτων σε κάθε οικισμό έγιναν με χρήματα των πολιτών από τα ανταποδοτικά τέλη και με τον υπερβάλλοντα ζήλο των υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.

Γιατί άραγε;Για να έρθουν αργότερα να τα πάρουν τζάμπα οι ιδιώτες και ο λαός να αναγκαστεί να πει το νερό, νεράκι;

Θεωρούμε απαράδεκτη και σε βάρος του Δήμου Τυρνάβου μια τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση σχετικά με την συγχώνευση των ΔΕΥΑ.
Το να πούμε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή δηλώνουμε την αντίθεση μας στα νέα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της διαχείρισης του νερού είναι λόγια.

Τα λόγια τα παίρνει όμως ο αέρας. Με πράξεις και με αγώνες θα διεκδικήσουμε μαζί με τον λαό του Δήμου μας:

Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με αγώνες λοιπόν και το λαό στο πλευρό μας στέλνουμε μήνυμα οτι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας.

Αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση φθηνών, ποιοτικών και καθολικών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δήμαρχο στη σημερινή παρουσία του στη συνέλευση της ΕΔΕΥΑ συνόδευαν ο διευθυντής της ΔΕΥΑΤ Στ. Τσαγγαράκος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νταλαγιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ