Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Με δεδομένα το ότι από την μία ο ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) διέλυσε κυριολεκτικά τον προγραμματισμό χιλιάδων Δημοσίων υπαλλήλων με τις ανατροπές που επέφερε στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό αλλά και από την άλλη ο ν. 4670/20 (νόμος Βρούτση)- με τις ελάχιστες θετικές παρεμβάσεις του -δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Δημοσίων υπαλλήλων, η ανασφάλεια ωθεί χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα σε εξ ανάγκης συνταξιοδότηση και σε αναγνώριση (στις περισσότερες περιπτώσεις) πλασματικών ετών, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

Για τους άνδρες δε Δημοσίους υπαλλήλους , ο χρόνος στρατιωτικής θητείας είναι ο μόνος πλασματικός χρόνος που μπορεί να ληφθεί υπόψη και να συνυπολογισθεί σε οποιαδήποτε κατηγορία συνταξιοδότησης .

Λόγω της υποχρεωτικής φύσης της στράτευσης στην Ελλάδα, ως ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας, θεωρούμε πως είναι δίκαιη και επιτακτική η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου πραγματικής κι όχι πλασματικής ασφάλισης.

Σε μία μακρά περίοδο κατά την οποία οι πολίτες έχουν κάνει θυσίες, υπομονή και υπέρβαση, η Πολιτεία οφείλει να ανταποδώσει τουλάχιστον τα αυτονόητα και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες με πολιτικές δικαίου και ισονομίας.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν – επιτέλους -το φλέγον αυτό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ