Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ – ΟΛ. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

«Κυβερνητικό αλαλούμ για τους εργάτες γης» καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνη Αγροτικού Τομέα κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Αναλυτικά η δήλωση: «Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ με την αδιαφορία της να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, οδηγεί την αγροτική παραγωγή της χώρας είτε σε «αγρανάπαυση» είτε σε αύξηση του κόστους παραγωγής. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, επιδεικνύοντας αργά αντανακλαστικά, επιχείρησε έστω και ημιτελώς με σχετική τροπολογία να παρατείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 την προθεσμία που παρέχεται στους εργοδότες προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση με σκοπό τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση στην εποχική αγροτική οικονομία, σύμφωνα με την κατά παρέκκλιση διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 16 του ν. 4783/2021 (Α΄38).
Μετά τις διθυραμβικές δηλώσεις για το θέμα από τον κ. Γεωργιάδη ακολούθησε η αντίδραση του κ. Σαμαρά που ζήτησε την απόσυρση και αυτής της προσωρινής λύσης, αδιαφορώντας για τους αγρότες προς ικανοποίηση του ακροδεξιού ακροατηρίου της ΝΔ.
Αυτό το κυβερνητικό αλαλούμ «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» στερεί το αναγκαίο εργατικό δυναμικό καταστρέφοντας τη δυνατότητα συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας και προκαλεί στους αγρότες οργή και αγανάκτηση.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ