ΛΑΡΙΣΑ: ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

Δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης πληγέντων από όλη τη Θεσσαλία

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, ο λαός της Θεσσαλίας ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, ώστε να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του μετά τις καταστρoφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Δίπλα τους και οι σεισμόπληκτοι του Δαμασίου που βιώνουν την κυβερνητική κοροϊδία για σχεδόν 3 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 100 μαζικοί φορείς, δόθηκε μία ηχηρή απάντηση στην εχθρική πολιτική κράτους και κυβερνήσεων που αφήνει τον λαό μόνιμα εκτεθειμένο σε φυσικές καταστροφές, που τσακίζει το εισόδημά του και προσθέτει νέες δυσκολίες επιβίωσης αντί να ανακουφίζει και να στηρίζει ουσιαστικά.

Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Πλημμυροπαθών και άλλοι μαζικοί φορείς του κινήματος κατέφθασαν σήμερα στη κεντρική πλατεία της Λάρισας από κάθε άκρη της Θεσσαλίας, δίνοντας μαζικό «παρών», και πραγματοποιώντας βήμα κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Δυναμική ήταν και η συμμετοχή βιοπαλαιστών αγροτών, που αυτές τις μέρες έχουν βγει στους δρόμους του αγώνα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίοι κατέφθασαν με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατύκαμπου. Με τα πανό τους, στα οποία ανέγραφαν συνθήματα όπως «Πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή» και «τέρμα πια στον εμπαιγμό, αποζημίωση 100% τώρα», συμμετείχαν στη πρώτη γραμμή οι Επιτροπές Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών, Νέας Σμύρνης, Φαρκαδόνας, Καλυβιών Τρικάλων, Φαλάνης, Αγίου Θωμά, αλλά και η Επιτροπή Σεισμοπαθών Δαμασίου με επικεφαλής τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Τυρνάβου Χρ. Τσικριτσή, ενώ στο πλευρό των σεισμόπληκτων ήταν και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που σταμάτησε έξω από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί, ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «Τώρα έργα αντιπλημμυρικά, Πριν μας πνίξουν πάλι όλους τα νερά», «πράσινη ανάπτυξη – πράσινα λεφτά κι εμείς ανυπεράσπιστοι σε μπόρες και φωτιά» και «πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Λάρισας, Βασίλη Πινακά, απαιτώντας και από την Περιφερειακή Αρχή έργα και απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση, την αποζημίωση, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση, και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στη κεντρική πλατεία, την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ χαιρέτισαν ακόμα η Λίτσα Γούναρη από την Επιτροπή Πληγέντων Αγ. Θωμά Λάρισας, ο Γιώργος Καπράνας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο Άγγελος Τζιαμαλής από την Επιτροπή Μπλόκου Αγροτών Πλατυκάμπου, η Μαριλένα Χαχάμη από την Επιτροπή Πληγέντων Μεγάλων Καλυβιών Τρικάλων, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας – Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά Καρδίτσας, ο Γιώργος Τσανάκας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου, η Αλίκη Μάκκινα, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Αχιλλέας Μητράκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λάρισας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ και ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ