ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου όπως άλλωστε φάνηκε από το πρωί της Τρίτης ήταν να καθαρίσει τις πόλεις και τα χωριά του δήμου από τους τόνους βαρέων απορριμμάτων και κλαδιών που είχαν κατακλύσει πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια σε όλη την έκταση ου αστικού ιστού Τυρνάβου και Αμπελώνα αλλά και όλων των χωριών.

Με τρία μεγάλα φορτηγά και με ένα μηχάνημα (δαγκάνα) τα συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς και ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτής της επιχείρησαν άρχισαν να γίνονται ορατά.

Σήμερα στον Αμπελώνα στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν ο δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής, οι δύο αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαντόγιας και Νίκος Νταλαγιάννης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα Δ. Θεοχαρίδης, οι προϊστάμενοι του αμαξοστασίου Γιάννης Γκούλιος και Στέλιος Καράτζιος που έχουν και τον συντονισμό της επιχείρησης.

Με αφορμή την υλοποίηση αυτής της γιγάντιας επιχείρησης που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι να καθαρίσει όλος ο δήμος ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχοντας επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που επικρατούσε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα να καθαρίσει ο δήμος από τους τόνους των κλαδιών και των απορριμμάτων που δημιουργούσαν μία απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης σε όλο το δήμο.

Μάλιστα σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τα βαρέα απορρίμματα και τα κλαδιά.

«Γνωρίζαμε ακόμη ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, ενώ και ο στόλος των μηχανημάτων στο αμαξοστάσιο είναι διαλυμένος. Παρ’ όλα αυτά από την πρώτη στιγμή με τη στενή συνεργασία όλων των εργαζομένων βάλαμε μπροστά μία τεράστια επιχείρηση που ήδη αποδίδει καρπούς.

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια μέχρι να παραδώσουμε έναν καθαρό δήμο στους συνδημότες μας και να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για την προθυμία που επιδεικνύουν και θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι μόλις ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό θα προχωρήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου με προσωπικό για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

Τέλος θέλω να ζητήσω από όλους τους δημότες να συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες, να μην εναποθέτουν όπου βρίσκουν απορρίμματα και κλαδιά.

Ο αγώνας για να κρατήσουμε καθαρό το δήμο μας σε πόλεις και χωριά πρέπει να είναι και θα είναι κοινός και καθημερινός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ