ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εισήλθε σήμερα, προς εξέταση και επεξεργασία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και των Υφυπουργών κ.κ. Ζέττας Μακρή και Ιωάννας Λυτρίβη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «στόχος του σχεδίου νόμου, που καλούμαστε να εξετάσουμε, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μέσω:

1) της τόνωσης της συνέργειας μεταξύ της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης,

2) της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και

3) της ένταξης των σπουδαστών και αποφοίτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πολλαπλές νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, ενισχύει τη δημόσια εκπαίδευση και την ανταγωνιστικότητά της, στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, την επεξεργασία του οποίου ξεκινήσαμε σήμερα, αναμορφώνει το πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντάς την.
Αναδιαρθρώνει τα επαγγελματικά λύκεια, δίνει νέα δυναμική στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» (πρώην ΙΕΚ), ενώ ενοποιεί, συντονίζει και ενισχύει την εξωστρέφεια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσα από τη θεσμοθέτηση των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.). Παράλληλα, προωθεί την ανάπτυξη ερευνητικών και εκπαιδευτικών διεθνών συνεργασιών, ενθαρρύνει τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και διασφαλίζει τη συνεργασία των σπουδαστών με επιχειρήσεις του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησής τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ