ΛΑΡΙΣΑ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία!». Το ηχηρό αυτό μήνυμα έστειλαν σήμερα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια σε όλη τη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας ότι οι αγωνιστικές διαθέσεις δυναμώνουν και διευρύνονται.

Στη Λάρισα, στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν με τα πανό τους 8 στους 9 φοιτητικούς συλλόγους, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές, μέλη ΔΕΠ, δεκάδες μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν προχωρήσει σήμερα σε κατάληψη του Γαιόπολις και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία.

Εκεί, ο Νίκος Βελιώτης, εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «οι φοιτητές βγαίνουμε στους δρόμους για δεύτερη εβδομάδα αντιδρώντας στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς. Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, θα δώσουμε τη μάχη για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο».

Αντίστοιχα η Δήμητρα Χατζηβασίλη, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νοσηλευτικής επισήμανε ότι, «διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των κυβερνήσεων». Από την πλευρά των μαθητών, η Ευαγγελία Ντάγια στάθηκε στο εθνικό απολυτήριο που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, αλλά και τον όγκο των μαθημάτων που θα κληθούν να δώσουν για να καταφέρουν να περάσουν σε μία σχολή. Ο Γιώργος Καρπέτας, εκπρόσωπος των καθηγητών του Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι «είμαστε κατά του νομοσχεδίου, είναι ντροπή να μας κατηγορούν ότι λειτουργούμε ως τροχοπέδη κι ότι με τα νέα μέτρα θα φτιάξουν το νέο πανεπιστήμιο. Μόνο ελεύθερο δεν είναι το πανεπιστήμιο και είναι δεδομένο ότι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα μας φέρει μόνο δυσκολίες».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ