ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗ (Εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Α.Σ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Πριν αναφερθώ στα του δημοσιεύματος του paidis.com θέλω να επισημάνω τα εξής:
1. Αυτό που προέχει τώρα είναι να λειτουργήσει η ΕΛΜΕ Λάρισας σωστά και αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και στις αγωνίες και προβλήματα των συναδελφισσών/συναδέλφων. Ως παράταξη, από οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ. και με βάση προτάσεις, δράσεις και αγώνες, θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατόν, έχοντας ως αρχή το σεβασμό των διαφορετικών απόψεων, την ανάπτυξη διαλόγου και την ενότητα στη δράση.

2. Επειδή στο Δ.Σ. για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. δεν υπήρχαν παρά μόνο εκπαιδευτικοί και επειδή απ’ όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα προκύπτει ότι ο συγγραφέας του δημοσιεύματος είχε μονομερή πληροφόρηση, θεωρήθηκε αναγκαίο να απαντηθεί το δημοσίευμα, έστω για να ακουστεί και μια άλλη πλευρά. Αυτό δεν αναιρεί τη θέση ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν χρειάζεται η ΕΛΜΕ είναι μια ατέρμονη διαμάχη με κοκορομαχίες και ακέφαλα Δ.Σ., με άγονες παραταξιακές και προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα συνήθη τα τελευταία χρόνια…

Για τη συνεδρίαση λοιπόν της 10/1/2024 :

• Η παράταξή μας Α.Σ.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και την κατανομή των εδρών έκρινε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση εκλογής προγραμματικού προεδρείου και επομένως απέμεινε η επιλογή του Αντιπροσωπευτικού-Αναλογικού (Α/Α) προεδρείου. Η 3η επιλογή ήταν αυτό που συνέβαινε τα τελευταία δυο χρόνια, να μένει συνεχώς ακέφαλη η ΕΛΜΕ και να αποτελεί τούτο άλλοθι αδράνειας ή αναποτελεσματικής υπερεπαναστατικότητας. Το επιθυμούσε κανείς αυτό;

• Αντιπροσωπευτικό-Αναλογικό (Α/Α) προεδρείο σημαίνει ότι όλες οι παρατάξεις πρέπει να εκπροσωπηθούν στο Δ.Σ. με βάση τη σειρά που πήραν στις πρόσφατες εκλογές – εφόσον φυσικά επιθυμούσαν την ανάλογη θέση ή κάποια επόμενη. (Είναι σαφές ότι οι παρατάξεις έπρεπε να ρωτηθούν με τη σειρά.)

Τα «αξιώματα» σ ένα Δ.Σ. δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε προσωπική υπόθεση για να ενοχλείται ή να λυπάται κάποιος. Το Α/Α προεδρείο έχει το πλεονέκτημα της αντιπροσώπευσης όλων σύμφωνα με τη βούληση των μελών της ΕΛΜΕ και της δημιουργίας συνθήκης συνεργασίας και ενότητας στη δράση.

• Η Α.Σ.Ε. όπως και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΑΔΗΚ και ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι συμφωνούν με το Α/Α προεδρείο. Η παράταξη των Παρεμβάσεων είπε ότι δεν συμφωνεί και πρότεινε ως εγγυητή της αγωνιστικότητας του σωματείου τον Δ. Παπαδόπουλο.

• Η παράταξή μας, με δεδομένο ότι είχαν συμβεί πολλά παλιότερα, είχε αποφασίσει ότι αν δεν τηρούνταν οι δεσμεύσεις θα παρέμενε στο Δ.Σ. από η θέση του απλού Μέλους του Δ.Σ.
• Η σειρά των παρατάξεων είναι (μετά τις τελευταίες εκλογές): πρώτη η ΔΑΚΕ, και ακολουθούν ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, Α.Σ.Ε. και ΑΔΗΚ με ίσες ψήφους, και ΣΥΝΕΚ.

Με βάση αυτή την καθαρή λογική ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ Η 1η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΥΠΕΔΕΙΞΕ.

Για τη 2η θέση του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΛΜΕ ρωτήθηκε η Παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ η οποία αρνήθηκε να συμμετέχει. Λογικό και επόμενο οι επόμενες δυο τρίτες και ισοψηφίσασες στις εκλογές παρατάξεις ΑΣΕ και ΑΔΗΚ να θέσουν υποψηφιότητα. Όμως απρόσμενα – για μένα τουλάχιστον – η έννοια «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ» άλλαξε περιεχόμενο για ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, και η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ, έθεσε υποψηφιότητα (αν και 5η δύναμη) και εκλέχτηκε μάλιστα Αντιπρόεδρος με τις ψήφους της ΔΑΚΕ… Τέτοια τήρηση δέσμευσης στο Α/Α Προεδρείο, τέτοια πίστη στα λεγόμενά τους.

Φυσικά μετά από τέτοια καταστρατήγηση και αθέτηση της αρχικής τους θέσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. πλην του ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Εννοείται ότι για τις επόμενες θέσεις ψηφίσαμε με την ίδια αρχή, δηλαδή την αντιπροσωπευτικότητα και την αναλογικότητα, ήτοι την ΑΔΗΚ για Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ – οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είχαν αρνηθεί -, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (Δημ. Παπαδόπουλο) για ΤΑΜΙΑ που ύστερα από πρόταση της ΔΑΚΕ δέχτηκε τη θέση του ΤΑΜΙΑ και την ΑΔΗΚ για τη θέση του Οργανωτικού ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σ.Σ.: Αν μη τί άλλο με την απάντησή του ο κ. Μπουντουλούλης επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα. Δυστυχώς στην απάντηση δεν είδαμε κάποιο σχόλιο για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του να στηρίξει τον σύμβουλο των ΑΔΗΚ, με δεδομένο ότι οι ΑΔΗΚ είναι μία παράταξη που έχει στείλει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, κατηγορείται από άλλες παρατάξεις για αντικαταστατική συμπεριφορά, για μη σεβασμό στις αποφάσεις συνελεύσεων της ΕΛΜΕ, ενώ πήρε μέρος στις διαδικτυακές εκλογές και εξέλεξε με ελάχιστες ψήφους αιρετούς που χαρακτηρίστηκαν τότε ως ψευτοαιρετοί από τις παρατάξεις που απείχαν κ.λπ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ