ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, Θ. ΜΑΜΑΚΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Χ. ΔΟΥΚΑΣ

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι εμπειρίες από τις πρώτες ημέρες στο «τιμόνι» των δύο από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ.Χάρη Δούκα.

Ζητήματα οικονομικά, βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας, στόχοι και προβληματισμοί, οι πρόσφατες εκλογές, καθώς και δράσεις, πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από κοινού ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση των δύο δημάρχων.

«Είναι μεγάλη χαρά να είμαι σήμερα στη Λάρισα και στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Μαμάκο, που κι εκείνος έκανε μεγάλη ανατροπή. Μιλήσαμε για ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, καθώς και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις πολύ μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως είναι η κλιματική κρίση. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, να συνεργαστούμε, επιδιώκουμε να δούμε κοινές δράσεις. Αυτή η πρώτη συνάντηση είναι μόνον η αρχή», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ.Χάρης Δούκας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος αναφέρθηκε στην έναρξη της θητείας και τη στόχευση για την πορεία των Δήμων.

«Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον καλωσόρισα στο Δήμο μας. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τις πρώτες εμπειρίες από την ανάληψη της διοίκησης -και οι δυο μας είμαστε νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι, σε δύο από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας μας. Είναι κοινές οι αγωνίες, κοινοί οι προβληματισμοί και η στόχευση για την πορεία εξέλιξης των Δήμων, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και με τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών. Ήταν μια ωφέλιμη, πρώτη συνάντηση. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη. Να σημειωθεί ότι ο κ.Δούκας θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της κ.Λιακούλη με θέμα «Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Ανάγκες», που πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ