ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την κάθετη αντίθεση της σημερινής δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης μέσα από τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ εξέφρασε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής ο οποίος αναφέρθηκε και στις μέχρι σήμερα ενέργειες και παρεμβάσεις του δήμου όπως εκφράστηκαν από το δήμαρχο στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Επίσης στην ενημέρωσή του στάθηκε στις επαφές που είχε με τον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για την αγροτική οδοποιία που έχει καταστραφεί μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταμενίτη από τον οποίο ζήτησε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για την πλημμύρα αλλά και για τις ζημιές του περονόσπορου στην αμπελοκαλλιέργεια.

Τέλος αναφέρθηκε στις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στα χωριά αλλά και στις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή για να απομακρύνει απορρίμματα και κλαδιά από όλο το δήμο η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της πίτας του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο Αλέκο Χατζηκρανιώτη και τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Από την πλευρά τους τόσο ο επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε Σάμερ Αμάρι και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοτικής Κίνησης Γ. Σακούτσιος τάχθηκαν κατά των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, ενώ ο κ. Σακούτσιος ζήτησε να υπάρχουν επαφές του δήμου με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά προβλήματα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μάμμος ζήτησε χρονοδιάγραμμα για την αγροτική οδοποιία, παρεμβάσεις για τα αδέσποτα και εργασίες στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Αμπελώνα που είναι κατεστραμμένο.

Ο δήμαρχος

Απαντώντας ο δήμαρχος αφού τόνισε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα θα υπάρχει πλήρης περιγραφή των έργων που θα γίνουν στην αγροτική και στην αστική οδοποιία, ενώ κατηγόρησε για αδιαφορία την προηγούμενη δημοτική αρχή που όπως ανέφερε δεν φρόντισε να εντάξει το δήμο σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την επούλωση των πληγών του DANIEL σημειώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τους υπουργούς κ.κ. Λιβάνιο και Τριαντόπουλο για να ενταχθεί και ο δήμος σε προγράμματα, αφού οι αιτήσεις έχουν λήξει στο τέλος του περασμένου έτους.

Τέλος σημείωσε ότι για το θέμα των αδέσποτων θα υπάρξει προσπάθεια στενών συνεργασιών με φιλοζωικά σωματεία.

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Τυχερός της πίτας του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Θύμιος Κοψαχείλης στον οποίο ο πρόεδρος έδωσε το βιβλίο που αντιστοιχούσε στο φλουρί 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ